Teknoloji

BlackBerry fiziksel QWERTY klavyeli telefonlara yoğunlaşacak

Akıllı telefon üreticileri fiziksel QWERTY klavyeli telefonlardan birer birer vazgeçip ekran üstü klavyeye yönelirken BlackBerry köklerine dönüş yapıyor.

BlackBerry-q10-inceleme-00019

BlackBerry CEO’su John Chen, Recode’a verdiği röportajda şirketinin QWERTY klavyeli telefonlara odaklanacağını kaydetti. Anlayacağınız, şirket tekrar başladığı noktaya, bir zamanlar fiziksel klavye kullanmanın rahatlığını cep telefonunda da bulmuş yöneticiler sayesinde telefon pazarına hükmettiği günlere dönmeyi hedefliyor.

Chen, CES 2014 dahilinde röportaj verdiği yayına QWERTY klavyeyle ortalıkta çok ama çok daha fazla görüneceklerini kaydetti. CEO, BlackBerry’nin iş dünyasında; kurumsal uygulamalara destek ve artan güvenlik imkanları nedeniyle Apple, Samsung ve diğer üreticilerin hakimiyeti ele almaya başladığı bir ortamda yeniden ününü geri kazanmasını istiyor.

Geçtiğimiz aralık ayında BlackBerry ve Foxconn yeni akıllı telefon üretimi için beş yıllık anlaşma imzalamıştı. Chen’in bahsettiği QWERTY akıllı telefonların da mı bu üretici tarafından üretileceği şu an için bilinmiyor.

Öte yandan Chen QWERTY cihazlarının ne zaman çıkacağı hakkında da herhangi bir ipucu vermedi.

İlgili >> Recode

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER