Teknoloji

BlackBerry Enterprise Solution Android ve iOS tabanlı telefon ve tabletleri de yönetecek

RIM pazar payını arttıracağını düşündüğü noktada diğer platformlara kucak açma düşüncesinde olduğunu daha önce göstermişti. Android uygulamalarının BlackBerry PlayBook’ta çalışacak olması bunun bir kanıtı. Şirket genişleyen ekosistemlerini güvenli bir şekilde yönetmek isteyen kurumsal kullanıcıları da unutmadı. Çoklu platform desteği sunan BlackBerry Enterprise Solution sistem yöneticilerine sadece BlackBerry akıllı telefonları ve PlayBook gibi QNX tabletleri değil, aynı zamanda Android ve iOS cihazlarını da yönetme imkânı sunacak.

Android ve iOS cihazlarının yönetimi güvenli bir cihaz yönetim sunucusuyla sağlanacak. ubitexx’in ubi-Suite yazılımını temel alan bu çözümde tek bir sunucu üstünde çoklu bileşenleri sanallaştırılmış bir ortamda kurmak mümkün olacak. Tek bir web tabanlı arayüz üzerinden platformu önemli olmaksızın, tüm cihazlar kontrol edilecek; aktivasyonlar, yazılım ve uygulama dağıtımı, cihazların kilitlenmesi ve üzerindeki tüm bilgilerin silinmesi, cihaz şifrelerinin sıfırlanması, BT kurallarının ayarlanması ve opsiyonel mobil uygulamalarının yönetimi gibi işlemler sağlanacak.

Bazı işlevler BlackBerry OS işletim sistemine bağımlı olacak ve bunlar ne Android veya iOS telefonlarında ve tabletlerinde çalışmayacak. ubitexx tarafından sunulan bu çoklu platform sisteminin ön gösterimi internet üzerinden sunuluyor. Çoklu platform BlackBerry Enterprise çözümü 2011’in ilerleyen zamanlarında faaliyete geçmiş olacak.

İlgili – ubitexx

İLGİLİ HABERLER