Teknoloji

BlackBerry dördüncü çeyrek sonuçları beklentilerin altında kaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

blackberry dorduncu ceyrek sonuclari

BlackBerry için işler zorlaşmaya devam ediyor. Mali yılının dördüncü çeyreğine ait sonuçları açıklayan Kanadalı üretici, geride kalan üç aylık dönemde sadece 600 bin akıllı telefon satabildi. Bu rakam, şirketin 850 bin telefon satmasını öngören Wall Street analistlerinin beklentilerinin altında kaldı. Buna ek olarak, şirketin bir önceki çeyrekte 700 bin telefon satmış olması da işlerin iyiye gitmek yerine kötüleştiğini ortaya koyuyor.

BlackBerry, geçtiğimiz yılın kasım ayında Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu Priv’i piyasaya sürdüğünde istikrarlı biçimde düşen satışlarını artırmayı planlıyordu. Ancak Priv’in çıkışı, satış rakamlarını artırmak için yeterli olmadı. BlackBerry’nin ABD’de telefonu sadece belirli operatörler üzerinden satmasının da yaşananlarda etkili olduğu düşünülüyor.

BlackBerry dördüncü çeyrek sonuçları, şirketin CEO’su John Chen’in umudunu kırmışa benzemiyor. Düşen satışlara rağmen iyimserliğini muhafaza eden Chen, işletme zararını yarıya indirmeye başardıklarına dikkat çekti. Kanadalı telefon üreticisi, geride kalan çeyrekte 464 milyon dolar gelir ve 238 milyon dolar zarar açıkladı.

Chen, yapmaları gereken çok şey olduğunu kabul ediyor. Şirketin gerçekleştirmesi gereken hedeflerin en önemlisi olarak ise 2016’nın sonuna kadar 3 milyon telefon satmak öne çıkıyor. Bu hedefi tutturmak, şirketin bilançosunu eşitlemesi için olmazsa olmaz niteliği taşıyor. Ancak Samsung ve LG gibi güçlü rakiplere karşı sadece Priv ile mücadele ettiği Android telefon pazarında BlackBerry’nin bu hedefi gerçekleştirmesinin pek kolay olmayacağı rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER