Teknoloji

BlackBerry donanım birimini kapatma kararını 28 Eylülde açıklayabilir

blackberry donanimBlackBerry’nin kısa süre önce duyurduğu DTEK50’nin yanına DTEK60 adını taşıyan yeni bir cihazı daha ekleyeceğine dair bilgiler hafta içinde internete sızmıştı. Ancak Kanadalı şirketin donanım birimini kapatmaya hazırlandığı iddiası, söz konusu sızıntının önüne geçecek gibi gözüküyor. Yatırım şirketi Motley Fool’un Kanada’da yayın yapan internet sitesideki habere göre, BlackBerry donanım çalışmaları için Ar-Ge bütçesinin yüzde 65’llik kısmını kullanıyor. Buna rağmen, şirketin küresel akıllı telefon pazarındaki payı yüzde 1’in altında seyrediyor.

BlackBerry CEO’su John Chen, donanım biriminin geleceği konusundaki kararı eylül ayı içinde verebileceklerini daha önce dile getirmişti. Ay sonunun yaklaşması, duyuru için işaret edilen zaman aralığının da bitmek üzere olduğu anlamına geliyor.

BlackBerry donanım biriminin geleceğine dair ipuçlarını web sitesinde veriyor olabilir

Motley Fool’un web sitesi, BlackBerry’nin kararı için bazı ipuçları verdiğini iddia ediyor. Tüm aksesuarlarda uygulanan yüzde 40’lık indirimin 27 Eylülde sona ineceğine dikkat çekilirken, bunun şirketin çeyrek sonuçları duyurusunun bir gün öncesine denk geldiği hatırlatılıyor.

Kanadalı üretici, geçtiğimiz çeyrekte sadece 500 bin akıllı telefon satmıştı. Şirketin kısa süre önce piyasaya sürdüğü DTEK50 ise şimdiden çeşitli perakendeciler tarafından indirimli olarak sunuluyor. Motley Fool’a göre, bütün bu gelişmeler bir zamanlar sadece telefonlarıyla konuşulan BlackBerry’nin donanıma vedası anlamına geliyor.

Donanım biriminin kapanması, Kanadalı şirkete halen fazlasıyla değer gören yazılım birimine odaklanma konusunda daha fazla zaman sağlayacaktır. Son zamanlardaki performansına bakılınca donanım birimini kapatmak, BlackBerry adına doğru hamle olacak gibi gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER