Teknoloji

BlackBerry Developer Challenge’ın Avrupa ayağında kazananlar arasında Yemeksepeti BlackBerry uygulaması da var

Amsterdam’da düzenlenen ve bizim de yerinden takip ettiğimiz BlackBerry DevCon Europe’ta BlackBerry Developer Challenge yarışmasının Avrupa kazananları da açıklandı. Yerli uygulama geliştirici tmob da Yemeksepeti için geliştirdiği BlackBerry uygulamasıyla en iyi B2C uygulaması takdir ödülü kazandı.

Avrupa Takdir Ödülü kazananlarının seçilmesi sırasında geliştirilen uygulamaların görsel çekicilik, kullanıcı deneyimi, yaratıcılık ve inovasyon kriterleri temel alındı ve altı farklı kategoride ödüller verildi. Yemeksepeti uygulamasının yanı sıra MDC Mobile Data Collection, Salzburger Nachrichten Mobil, InStyle.de, Bellshare ve Polar Slide uygulamaları da ödüle layık görüldü.

Detayları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

BASIN BÜLTENİ

BlackBerry Partners Fund ve RIM, BlackBerry Developer Challenge’ın Avrupa Kazananlarını Açıkladı

BlackBerry Partners Fund ve Research In Motion (RIM) bugün, bu yıl dördüncüsü düzenlenen BlackBerry Developer Challenge’ın Avrupa Takdir Ödülü kazananlarını açıkladı. BlackBerry Partners Fund Developer Challenge yeniliklerinden biri, Takdir Ödülü kazananlarının görsel çekicilik, kullanıcı deneyimi, yaratıcılık ve inovasyon kriterleri temel alınarak altı farklı kategoride seçilmesiydi.

– Türkiye’den tmob, Yemeksepeti BlackBerry uygulaması ile en iyi B2C uygulaması Takdir Ödül’ünü kazandı

– BlackBerry Partners Fund ve RIM, BlackBerry Developer Challenge’ın Avrupa Kazananlarını Açıkladı

BlackBerry Partners Fund ve Research In Motion (RIM) bugün, bu yıl dördüncüsü düzenlenen BlackBerry Developer Challenge’ın Avrupa Takdir Ödülü kazananlarını açıkladı. BlackBerry Partners Fund Developer Challenge yeniliklerinden biri, Takdir Ödülü kazananlarının görsel çekicilik, kullanıcı deneyimi, yaratıcılık ve inovasyon kriterleri temel alınarak altı farklı kategoride seçilmesiydi.

– Bir ajans veya bağımsız bir yazılım tedarikçisi tarafından geliştirilen en iyi B2C (son tüketiciye yönelik) uygulaması – tmob tarafından geliştirilen Yemeksepeti uygulaması
– En faydalı kurumsal uygulama ? Gulliver  tarafından geliştirilen MDC Mobile Data Collection uygulaması
– BlackBerry WebWorks kullanarak yapılan en iyi web sayfası dönüştürme –  Salzburger Nachrichten tarafından geliştirilen Salzburger Nachrichten Mobil uygulaması
– Super App karakteristiklerinin en yaratıcı uygulaması – ISEC7 tarafından geliştirilen InStyle.de uygulaması
– Ödeme Servisi ve/veya Reklam Servisi’nin en yaratıcı kullanımı- Bellshare
– Bir öğrenci veya fakülte üyesi tarafından hazırlanan en ilginç uygulama- Dustyroom tarafından geliştirilen Polar Slide uygulaması

3 BlackBerry Partners Fund Developer Challenge 2011 yarışmalarının kazananları Eylül ve Ekim aylarında Kuzey ve Latin Amerika Takdir Ödülü kazananlarla birlikte San Francisco’da gerçekleşen 2011 BlackBerry Developer Conference (DevCon)’da açıklanmıştı.

– BlackBerry PlayBook tableti ve BlackBerry akıllı telefonları için En Yenilikçi BlackBerry WebWorks Uygulaması kazananları 21 Eylül 2011’de açıklanmıştı. WebWorks kazananlarının listesine http://www.blackberrypartnersfund.com/winners2011/webworks adresinden ulaşılabilir.

– BlackBerry PlayBook tableti için Adobe Flash teknolojisini kullanarak En iyi Adobe AIR uygulaması kazananlarının listesi 3 Ekim 2011’de açıklanmıştı. Adobe Flash/AIR kazananlarının listesine http://www.blackberrypartnersfund.com/winners2011/adobeair adresinden ulaşılabilir.

– BBM Social Platform kullanarak En Çok Bağımlılık Yaratan BlackBerry Sosyal Uygulaması kazananları, 18 Ekim 2011’de açıklanmıştı BBM kazananlarının listesine http://www.blackberrypartnersfund.com/winners2011/BBM adresinden ulaşılabilir.

– Asya Pasifik Takdir Ödülleri kazananları, Singapur’da 7-8 Aralık’ta gerçekleşen 2011 BlackBerry Geliştirici Konferansı’nda (DevCon) açıklanmıştı. Kazananların listesine http://www.blackberrypartnersfund.com/winners2011/apacrecognition adresinden ulaşılabilir.

BlackBerry Partners Fund Developer Challange ödülleri, geçen yılki ödüllerin yaklaşık iki katı ve toplam 3 milyon dolar değerinde. BlackBerry App World karuselinde yer almak, BlackBerry Alliance Programı’na üyelik, BlackBerry aksesuvar hediye çekleri ve daha fazlası,  dağıtılan ödüllerin yalnızca bir kısmını oluşturuyor. Tüm kurallar, yönergeler, yarışmalar, ödüller ve ödül paketleri de dahil olmak üzere BlackBerry Partner Fund Developer Challenge hakkında daha fazla bilgi almak için www.blackberrypartnersfund.com/challenge adresi ziyaret edilebilir.

İLGİLİ HABERLER