Manşetler

BlackBerry Curve 9360’a Hızlı Bakış – Galeri & Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in geçtiğimiz yaz aylarında tanıttığı BlackBerry 7 işletim sistemli, Curve serisine mensup akıllı telefon BlackBerry Curve 9360 çok yakında Turkcell tarafından piyasaya sunulmuş olacak. Turkcell Teknoloji Zirvesi’nde bulunan BlackBerry standında bu cihaz ziyaretçilere ön gösterim niteliğinde sunuluyor. Biz de bu cihazı hızlı bir incelemeden geçirdik.

BlackBerry Curve 9360 alıştığımız Curve çizgisini koruyan bir cihaz. 480 x 360 çözünürlüklü ekran dokunmatik özellik taşımıyor. Bu durumda kontrol işlemi ekranın altındaki optik trackpad’e kalıyor. Deneyimlediğimiz BlackBerry Curve 9900/9930’da BlackBerry 7 işletim sistemini dokunmatik ekran üzerinden kontrol etmek çok daha basit oluyordu, optik trackpad ile navigasyon için birkaç ek hamle yapmanız gerekebilir, ancak eski bir BlackBerry cihazından Curve 9360’a geçecekler için bu o kadar da fazla sorun olmayacaktır.

BlackBerry Curve 9360’ta 800 MHz işlemci ve 512 MB RAM bulunuyor. Bu bileşenler BlackBerry 7 işletim sisteminin düzgün bir şekilde çalışmasını sağlıyor. Yenilenmiş internet tarayıcısı masaüstü web sitelerini düzgün bir şekilde yüklemeyi başarıyor. Web’de gezinirken optik trackpad’in işleri kolaylaştırdığını, dokunmatik ekranda parmağı sürüklemekten çok daha kullanışlı olduğunu söyleyebiliriz.

BlackBerry Curve 9360’ın Curve çizgisinden vazgeçmeyi düşünmeyenler için mantıklı bir güncelleme olacağını söyleyebiliriz. Ancak cihaz üzerinde daha fazla hız ve daha pratik navigasyon yeteneği isteyenlerin paraya kıyıp BlackBerry Bold 9900 gibi daha üst BlackBerry modellerini tercih etmelerinde fayda var gibi görünüyor.

BlackBerry Curve 9360’tan objektifimize yansıyan birkaç fotoğrafı aşağıdaki galeride bulabilirsiniz. Cihazın videosunu da ilerleyen saatlerde bu sayfada buluyor olacaksınız.

Galeri: BlackBerry Curve 9360
[scrollGallery id=743]

Video: BlackBerry Curve 9360’a Hızlı Bakış

İLGİLİ HABERLER