Manşetler

BlackBerry Colt QNX telefonu 2012’nin ilk çeyreğinde çıkabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in QNX tabanlı ilk akıllı telefonu BlackBerry Colt ile ilgili detaylar açığa çıktı. 2012’nin ilk çeyreğinde çıkması beklenen bu akıllı telefon, BGR’nin kaynaklarının aktardığı bilgilere göre şu anda RIM’in yazılım doğrulama ekibi tarafından test ediliyor. Söz konusu telefonun 1 GHz’lik tek çekirdekli işlemciyle birlikte çalıştığı söyleniyor. Ayrıca Colt’un BES (BlackBerry Enterprise Server) desteği olmadan çıkan ilk cihaz olabilir.

RIM’in mühendislerinin şu sıralar BES’i, BlackBerry PlayBook tablette de çalışan QNX ile düzgün anlaşabilmesi için yeniden yazdıkları söyleniyor. Gelen sızıntılara göre, yazılımcılar tahmin edilenden daha fazla zorlukla karşılaşmış ve bu nedenle ilk QNX tabanlı akıllı telefon da büyük ihtimalle BES desteği olmadan çıkarılacak. Bunun yerine Microsoft’un ActiveSync çözümü standart olarak desteklenecek ve böylelikle kurumsal kullanıcılara e-postalarının cihaza itilmesi için bir seçenek sağlanmış olacak.

Yukarıda görülen taslak cihaz fotoğrafı da PlayBook ve mevcut BlackBerry cihazları kullanılarak oluşturulmuş. RIM’in klavyeleriyle ünlü olduğu biliniyor. Öte yandan, işlemci de Colt çıkıncaya kadar güncelleme görebilir. RIM’in yeni çıkardığı BlackBerry Touch 9810 ve Torch 9850/9860 cihazlarının hepsi tek çekirdekli 1 GHz işlemciye sahip, ancak RIM rekabet için QNX cihazlarında daha güçlü işlemcilere yer verebilir.

Aslında RIM’in eşbaşkanlarından Mike Lazaridis de QNX’in çift çekirdekli işlemciler hazır olmadanBlackBerry akıllı telefonlara gelmeyeceğini belirtmişti.

İlgili – BGR

İLGİLİ HABERLER