Teknoloji

BlackBerry Classic’in üretimini sonlandırıyor

blackberry classic

blackberry classicBlackBerry QWERTY klavyeli telefonların yenilgisini temelde kabul etmişe benziyor. Şirket, barındırdığı QWERTY klavye ile simge akıllı telefon modellerinden bir tanesi olan BlackBerry Classic’in üretimini durdurduğunu açıkladı.

2014 yılında çıkmış olan Classic görünüş açısından Bold 9900 ve onun gibi fiziksel klavyeli telefonlara benziyordu. Bir zamanlar BlackBerry’nin fiziksel QWERTY klavyeli ve küçük ekranlı telefonları çok modaydı. BlackBerry Classic de 3.5 inç ekranı ve onun altında yer alan QWERTY klavye ve navigasyon tuşlarıyla nostaljik bir havaya sahipti.

Aslında BlackBerry fiziksel klavyeli telefonlar çıkarmaya devam ediyor, halbuki tüketiciler için tamamen dokunmatik ekrana sahip cihazlar daha fazla tercih edilir hâle geldi. BlackBerry bir zamanlar akıllı telefon arenasının lideriydi, ancak 2007’de iPhone’un çıkışıyla birlikte hakimiyetini kaybetmeye başladı. Geldiğimiz noktada ise şirket bir akıllı telefon üreticisinden her tür mobil cihaz için güvenlik ve yönetim çözümleri üreten bir şirket hâline dönüşme çabası veriyor.

BlackBerry’nin operasyondan sorumlu tepe yöneticisi ve cihazlardan sorumlu genel direktörü Ralph Mini, bir blog yazısıyla Classic’in üretiminin sonlandırıldığını açıkladı. Söz konusu blog yazısı tam da Amerikan Senatosunun BlackBerry cihazlarını kullanmayı bırakma kararı almasının hemen sonrasında geldi. Pini, bazı zamanlarda arkada bırakmanın zor olduğunu belirtti. Classic’in uzun zamandır portföylerinde olduğunu kaydeden yönetici, bunun tüm beklentileri aşarak tüketiciler için mükemmel bir yük beygiri hâline geldiğine dikkat çekti

İLGİLİ HABERLER