Manşetler

BlackBerry CEO’su BBM’den para kazanmayı da hedefleyen yeni stratejinin detaylarını paylaştı

BlackBerry’nin CEO’su John Chen Amerikan CNBC televizyonunun web sitesi için kaleme aldığı makalede, önümüzdeki dönemde şirketi için planladığı yol haritasına dair detayları paylaştı. Chen BlackBerry’nin geçmişiyle ilgilenmediğini, şirketin bugün ve gelecekte ne olacağına odaklandığını yazdı.

blackberry-ceo-john-chen-051113

Yaklaşık iki ay önce göreve gelen Chen, ekibinin BlackBerry’de işleri daha kararlı hâle getirecek strateji üzerinde çoktan faaliyet göstermeye başladığını kaydetti. Yine Chen yeniden gözden geçirilmiş yaklaşımın şirketin kurumsal ve güvenlik alanlarındaki gücü etrafında şekillendiğini de vurguladı. Sybase’deki CEO’luk görevine atıfta bulunan Chen, ilk kez zorlu şartlarda mücadele veren bir teknoloji şirketinin başına geçmediğinin de altını çizdi. Başaracaklarına inandığı için bu mücadeleye giriştiğini de sözlerine ekledi.

Chen BlackBerry’nin kurumsal, mesajlaşma, QNX ve donanım işleri gibi temel sürücülere odaklanan yeni işletim yapısını olumlu bir değişiklik olarak nitelendirdi. Chen hiç de şaşırtmayacak şekilde kurumsal girişimcilik işlerine yoğun şekilde değindi, BlackBerry’nin yaşadığı zorluklara rağmen şirketin meşru bir rakip olarak hâlâ oyunun içinde yer aldığını kaydetti. Rekabet nedeniyle BlackBerry’den daha güvenli ve daha fazla imkan sunduğu şeklinde dile getirilen abartılı iddialara aldanılmaması gerektiğini söyleyen Chen bunun devlet anlaşmaları için de geçerli olduğunu kaydetti. BlackBerry’nin Amerikan Savunma Bakanlığı ağları ve diğer ülkelerin de benzer makamlarıyla yaptığı anlaşmaları hatırlatan BlackBerry CEO’su “BlackBerry’nin yerine başkası geçemez.” şeklinde iddialı konuştu.

BBM tarafıyla ilgili olarak Chen, 40 milyonun üstünde iOS ve Android kullanıcısının şirketin mesajlaşma uygulamasına yayınlandığından beri kaydolduğunu işaret etti. BlackBerry bu başarıyı BBM’e ekleyeceği yeni özelliklerle birlikte sürdürecek ve ilerleyen yıllarda BBM’i istikrarlı bir gelir kaynağına dönüştürecek. BlackBerry’nin mesajlaşma platformundan para kazanmak için çeşitli planlar yaptığı açık, ancak ortada birçok gelişen ve gelişmeye devam edilen platform varken kullanıcıların para vermeye ne kadar hevesli olacağı bilinmezliğini koruyor.

Son olarak Chen BlackBerry’nin pazara yeni cihazlar sunma noktasındaki taahhütlerini tekrarladı. Şirketin Foxconn ile gerçekleştirdiği iş ortaklığının önemli gelişmekte olan pazarların kapısını açmaya yardımcı olacağını söyleyen Chen, Foxconn’un ölçüsünü ve verimliliğini kullanarak daha efektif şekilde rekabet edeceklerini ve pazara hız katacaklarını, çünkü daha hızlı ürün yaşam döngüleri tasarlayabileceklerini kaydetti. Ancak BlackBerry için en büyük öncelik sürekli değişen mobil pazarda çevik ve atak bir savaşçı hâline gelmek olacak.

İlgili >> CNBC

İLGİLİ HABERLER