Teknoloji

BlackBerry Bold 9900 çok yakında Türkiye’ye geliyor – Video

RIM’in geçtiğimiz aylarda duyurduğu, dünyanın en ince ve NFC teknolojisine sahip ilk akıllı telefon BlackBerry Bold 9900 Türkiye’de piyasaya çıkmaya hazırlanıyor.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan RIM Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury BlackBerry Bold 9900’ü Türkiye’de piyasaya sunmaktan dolayı büyük bir heyecan duyduklarını belirtti. Orijinal BlackBerry Bold serisinin tasarımınıa dayanan BlackBerry Bold 9900’ün Türkiye’de çok beğenileceğini düşünen Zagury, yeni BlackBerry 7 serisinin bir üyesi olan Bold 9900’ün daha hızlı ve akıcı bir web deneyimi ve zengin multimedya özellikleri sunacağını vurguladı.

1.2 GHz işlemciye ve sadece 10.5 mm’lik kalınlığa sahip olan BlackBerry Bold 9900 sahip olduğu NFC (Yakın Alan İletişimi) desteği sayesinde kullanıcılara cihazlarını başka bir aksesuarla eşleştirme veya çeşitli içerikleri doğrudan gönderme imkânı sunacak. 720p HD video kayıt desteği barındıran bu telefon gelecek nesil BlackBerry 7 işletim sistemiyle birlikte sunuluyor.

BlackBerry Bold 9900’ün tam olarak ne zaman piyasaya çıkacağı ve ne kadara satılacağı henüz belli değil. Büyük ihtimalle bu cihazı mobil operatörlerin cihaz kampanyaları eşliğinde piyasada göreceğiz. Ayrıntıları aşağıdaki basın bülteninde bulabilirsiniz.

Video: BlackBerry Bold 9900 İncelemesi

BASIN BÜLTENİ

BlackBerry Bold 9900 çok yakında Türkiye’de

05 Eylül 2011, İstanbul, Türkiye – Research In Motion (RIM) bugün BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonlarının önümüzdeki günlerde Türkiye’de piyasaya çıkacağını duyurdu.

BlackBerry Bold 9900 şu ana kadar üretilmiş en ince BlackBerry akıllı telefon (sadece 10.5 mm) olmakla birlikte yüksek performanslı klavyesi ve dokunmatik ekranı BlackBerry Bold’un sevilen tasarımına entegre edilen ilk cihaz olma özelliğini de taşıyor. Yeni BlackBerry Bold 9900 aynı zamanda NFC (Near Field Communications) teknolojisinin gömülü olduğu ilk BlackBerry markalı akıllı telefon. NFC teknolojisi, donatıları eşleştirme veya tek bir dokunuşla SmartPoster etiketlerini okuyabilme gibi birçok heyecan verici yeni özellik sunuyor.

Muhteşem tasarımı, inanılmaz kullanışlı klavyesi ve çarpıcı dokunmatik ekranıyla BlackBerry Bold 9900, çelik çerçevesi de dahil olmak üzere birinci sınıf malzemeler kullanılarak geliştirilen müthiş özelliklere sahip bir telefon.

En iyi mobil iletişim deneyimi
RIM Türkiye Yönetici Direktörü Alexandra Zagury konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: “Merakla beklenen BlackBerry Bold 9900 akıllı telefonlarını Türkiye’deki kullanıcılara  sunuyor olmaktan büyük heyecan duyuyoruz. BlackBerry Bold akıllı telefon serisi, Türkiye’de şimdiye kadar çok popüler oldu. Orijinal BlackBerry Bold serisinin popüler tasarımına dayanan ve sınıfının en iyi mobil iletişim deneyimini sunan BlackBery Bold 9900’ın da Türkiye’deki kullanıcılarımız tarafından çok beğenileceğini düşünüyoruz. Yeni BlackBerry 7 serisinin bir parçası olan BlackBerry Bold 9900, daha hızlı ve akıcı bir web taraması deneyimi ve daha zengin multimedya özelliğiyle kullanıcılara sunuluyor.”

Yeni BlackBerry Bold 9900’ın desteklediği işletim sistemi BlackBerry® 7, daha hızlı ve daha akıcı bir web taraması deneyimi sağlayan yeni nesil bir BlackBerry tarayıcısı sunuyor ve bu özelliğiyle sektörün en iyileri arasında yer alıyor. Gelişmiş WebKit tarayıcı motorunun üstün performansının BlackBerry 7’li akıllı telefonlar ile gelen güçlü donanımla bir araya gelişi, tarayıcı performansını bir önceki işletim sistemlerine göre önemli ölçüde geliştiriyor. Bu sonuçlara göre, BlackBerry 7 ile çalışan telefonların tarayıcı performansları BlackBerry® 6 ile çalışan akıllı telefonlara oranla % 40, BlackBerry® 5 ile çalışan akıllı telefonlara oranla ise % 100 daha hızlı bir performans sergiliyor.* Yeni nesil BlackBerry tarayıcısının geliştirilmiş özellikleri arasında, daha akıcı bir web gezinme deneyimi için geliştirilmiş zoom özelliği ve olağanüstü oyun ve video deneyimi için geliştirilmiş HTML5 performansı bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER