Manşetler

BlackBerry Bold 9790 ve Curve 9380 resmiyet kazandı – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

bold-9790RIM, BlackBerry 7 işletim sistemiyle çalışan iki yeni akıllı telefonu, Bold 9790 ve Curve 9380’i tanıttı. İkinci model, tamamen dokunmatik ekranlı ilk Curve modeli olmasıyla dikkat çekiyor. Önümüzdeki haftalar içinde piyasaya çıkması beklenen her iki telefonda da NFC desteği bulunuyor.

BlackBerry Bold 9790 modelinde 1 GHz işlemci, dokunmatik ekran ve QWERTY klavye bulunuyor. 8 GB dahili belleğe sahip olan Bold 9790’da microSD kart yuvası sayesinde depolama alanını daha da arttırmak mümkün. BlackBerry Curve 9380 ise 3.2 inç’lik dokunmatik ekran ve 5 megapiksellik LED flaşlı kamera barındırıyor. Gençleri ve giriş seviyesindeki kullanıcıları hedefleyen bu akıllı telefonda BBM, Facebook ve Twitter desteği bulunuyor. Navigasyon için dokunmatik ekranın yanı sıra optik trackpad’i de kullanmak mümkün.

Her iki cihazda da BBM’e entegre edilmiş Wikitude AR uygulaması yer alıyor. Arttırılmış gerçeklik destekli bu uygulama sayesinde kullanıcılar yakınlarında bulunan kontaktları kolay bir şekilde görme ve onları izleme fırsatına sahip olacak. NFC desteğiyse mobil ödeme sistemleriyle, bunun yanı sıra aksesuarları eşleme ve reklam etiketlerini okumak amacıyla kullanılabilecek.

9380curve_adangleBlackBerry Bold 9790 ve BlackBerry Curve 9380’in ne zaman ve ne kadara piyasaya çıkacağıysa henüz belli olmadı.

Galeri: BlackBerry Bold 9790 ve BlackBerry Curve 9380
[nggallery id=735]

İlgili – RIM

İLGİLİ HABERLER