Manşetler

BlackBerry bir Android telefonu çıkarabilir

blackberry-android-telefon-dedikodu-120615

BlackBerry gelecek akıllı telefonu için Android’i kullanmayı planlıyor. Bu muhtemel adımın baştan aşağı bir işletim sistemine sahip olmak yerine yazılım ve cihaz yönetim alanına odaklanmanın bir parçası olacağı söyleniyor. Bu geçmişte kendi işletim sistemi BlackBerry 10 OS’in çıkışını birkaç kez geciktirmek zorunda kalan, sonrasında da umduğu başarıyı gösteremeyen BlackBerry için mantıklı bir strateji olabilir.

Reuters’in haberine göre Mobil Dünya Kongresi’nde kısaca gösterilen ve kızaklı klavyeye sahip olan telefon Google’ın işletim sistemiyle çalışıyor. Anlayacağınız BlackBerry’nin Android ekosistemine girişi biraz sıra dışı bir tasarımla olacak gibi görünüyor. Bu arada Kanadalı şirketten Reuters’e gönderilen açıklamada dedikodular ve yorumlar üstüne yorum yapılmadığı, güvenlik ve işlevsellik avantajları bakımından rakibi olmayan BlackBerry 10 işletim sistemine bağlılığın sürdüğü kaydedildi.

Her ne kadar belirtilen yönde bir hamle şaşırtıcı gibi görünse de, BlackBerry’nin geçmişte Android’e olan ilgisi biliniyor. BlackBerry 10’un uygulama kütüphanesinde yer alan uygulamalar içinde temelde Android uygulaması olan ve BlackBerry 10’da çalışacak şekilde ayarlanmış uygulamaların büyük payı bulunuyor. Ayrıca BBM Messenger uygulamasının da iOS ile birlikte Android sürümü de çıkarılmıştı. Bu arada BlackBerry Samsung’un Android telefonlarında bulunan Knox yazılımına kendi güvenlik teknolojisini de entegre ediyor.

Tabii ki, tam donanımlı bir Android telefonu çıkarmak BlackBerry’nin güvenlik ve cihaz yönetim yazılımları alanında kendini kanıtlamış kurumsal yeteneklerini sergileme yonunda büyük bir güç sağlayabilir, böylelikle BlackBerry markasını mobil ekosistemde daha fazla yerde görme imkanı ortaya çıkabilir.

İLGİLİ HABERLER