Teknoloji

BlackBerry iOS ve Android için BBM uygulamasının yeni versiyonu üzerinde çalışıyor

Mobil mesajlaşma alanındaki rekabet her geçen gün artarken, BlackBerry iOS ve Android için BBM uygulamasının yeni versiyonuna dair çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bir blog yazısıyla uygulamanın yeni versiyonunda kullanıcıları nelerin beklediğine dair bilgiler verdi.

blackberry-messenger-logo

BlackBerry’den yapılan açıklamada yeni versiyonun en dikkat çekici özelliği olarak kullanıcıların grup mesajıyla fotoğraf paylaşabilecek olmaları gösterildi. Bu özelliğin eklenmesiyle birlikte BBM WhatsApp, Google Hangouts, Apple iMessage gibi rakiplerini yakalamış olacak.

Güncellemeyle birlikte paylaşılan dosyaların boyutu için belirlenen üst limit 6 MB’den 16 MB’ye çıkacak. Böylelikle kullanıcılar daha büyük fotoğraflar, belgeler ve daha uzun videolar gönderebilecek. Daha önce 6 saniyelik 1080p HD video gönderebilen BBM kullanıcıları, güncellemenin ardından 16 saniyelik 1080p HD videoları arkadaşlarına iletebilecek.

Geçtiğimiz ay yayınlanan 2.0 sürümü ile BBM Voice ve BBM Channel gibi özellikleri iOS ve Android kullanıcılarına ulaştıran BlackBerry’nin uygulamanın yeni sürümünü ne zaman yayınlayacağı şu an için bilinmiyor. Geçtiğimiz hafta yapılan bir açıklamayla BBM’in Windows Phone’daki yerini alacağı da resmen duyurulmuştu.

İlgili >> BlackBerry Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER