Manşetler

Blackberry iOS ve Android için BBM’in dağıtımını erteledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry dün itibarıyla BBM’in iOS ve Android uygulamalarını iTunes App Store ve Google Play üzerinden dağıtmaya başlayacaktı. Ancak Android versiyonu Google Play Store’a çıkamadı, iOS versiyonunu da denememize rağmen indirmekte başarılı olamadık.

blackberry-messenger-ios-android-220913

Kanadalı şirket ilerleyen saatlerde bir açıklama yaptı ve hem Android hem de iOS versiyonlarının dağıtımını ertelediğini kaydetti. Şu anda bazı ülkelerin App Store’larında bulunan uygulama da kademe kademe yeni ülkelere açılacak. Yazıyı yazdığımız sırada Türkiye App Store’unu yeniden kontrol ettik ve uygulamaya henüz mağazada yoktu.

İlgi çekici olan esas nokta, resmi yayından daha önce sızan Android versiyonunun büyük ilgi görmesi ve BlackBerry tarafında sorunlara yol açması. 1.1 milyon kullanıcı bu sızan gayriresmi sürümü cihazlarına indirmiş. BlackBerry gün boyunca bu sızan kaçak uygulamanın yarattığı sorunları çözmek için uğraşmış. Şirket iOS versiyonunu indirenlerin uygulamayı normal şekilde kullanabildiğini, ancak bu uygulamanın da yeni kullanıcılara ulaştırılmasının durdurulduğunu kaydetti. Henüz resmen yayınlanmamış Android sürümü tarafındaysa, daha önce kaçak uygulamayı indirmiş olanların BBM’i, resmen yayınlandıktan sonra tekrar indirmeleri gereceği belirtildi.

BlackBerry, Android için BBM ülke bazında kademeli olarak dağıtıma sunacak, ayrıca iOS uygulamasının dağıtımını da tekrar başlatacak. Ne var ki, şirket bu yeniden başlangıç için net bir zaman vermedi, yalnızca ekiplerinin BBM’i Android ve iPhone’a getirmek için zamanla yarıştığını ve yalnızca hazır olduğunu bildiklerinde uygulamaları yayınlayabileceklerini kaydetti.

iOS ve Android için BBM’in gelişi geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen BlackBerry Live konferansında açıklanmıştı. Şirket her iki versiyonu da yaz bitmeden yayınlamayı vadetmişti. Çeşitli ertelemelerden sonra uygulamanın bu haftasonu yayınlanması planlanmıştı. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle BlackBerry bu sözünü de tam anlamıyla tutamamış oldu. Haftasonuna girilirken yapılan açıklamaların üstüne bir de çıkışta yaşanan bu problemler şirket için yeni bir darbe ve talihsizlik oldu.

İlgili >> iMore, Inside BlackBerry

İLGİLİ HABERLER