Teknoloji

BlackBerry: BBM Android’de 100 milyon indirme sayısını aştı

blackberry-messenger-280813

BlackBerry’den yapılan açıklamada şirketin mesajlaşma uygulaması BlackBerry Messenger’ın (BBM) Android’de 100 milyon indirme sayısını aştığı duyuruldu. Şirketin açıklamasında BBM aracılığıyla gönderilen çıkartma sayısının ise 1 milyarı geçtiği belirtildi. BlackBerry söz konusu rakamların halihazırda BBM’in yakaladığı ivmeyi ortaya koyduğunu iddia etti.

BlackBerry’nin açıklamasına katılmak da, bu açıklamaya itiraz etmek mümkün. Şirketin duyurduğu rakamlar insanların uygulamayı indirdiğini gösteriyor, ancak bu noktada indirme sayısıyla gerçek kullanım oranının aynı şey olmadığını unutmamak gerekiyor. İndirme sayısına BBM’i meraktan edinmiş kitlenin de dahil olduğunu ve uygulamalara asıl değerlerini aktif kullanıcı sayılarının verdiğini hatırlatmakta fayda var.

Samsung’un mesajlaşma platformu ChatOn’un akıbeti yukarıda bahsi geçen ayrım için iyi bir örnek teşkil ediyor. Uygulamanın Google Play Store’daki indirme rakamları oldukça yüksek olsa da, aktif kullanımının düşüklüğü Samsung’un uygulamayı kapatma kararı almasına neden olmuştu. Diğer tarafta 700 milyon aktif kullanıcısı bulunan ve her gün 30 milyar mesajın iletimini sağlayan WhatsApp ise küresel SMS pazarından yüzde 50 büyük bir hacim yakalayarak aktif kullanımın önemini kanıtlıyor. Kısacası parlak istatistikler paylaşmak bir uygulamanın başarılı olduğu anlamına gelmiyor.

İLGİLİ HABERLER