Teknoloji

BlackBerry BB10’u en az iki yıl daha destekleyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sayıları artık oldukça azalsa da, eski BlackBerry telefonuna hâlâ sıkı sıkı sarılan bir kitle mevcut. Kanadalı şirket, bu kullanıcı grubunun kendisini daha güvenli hissetmesini sağlayacak önemli bir duyuru yaptı. BlackBerry BB10 işletim sistemini en az 2 yıl daha destekleneceğini açıkladı.

2012’de yayınlanan ve tam adı BlackBerry 10 olan işletim sistemi, Kanadalı şirketin modern bir akıllı telefon platformu oluşturmak adına son umuduydu. BlackBerry söz konusu platformla Apple ve Google’ın akıllı telefon ekosistemlerine kuvvetli bir rakip oluşturmayı hedeflemişti. BB10’un başarılı olması için oldukça sıkı çalışan şirket, platformda Android uygulamaları için de destek sunmuştu. Şirket, 2015’te piyasaya sürdüğü BlackBerry Leap ile BB10’a veda etmiş ve rotayı Android’e çevirmişti.

Kişisel tercih nedeniyle BB10 işletim sistemli bir telefon kullananların sayısı iyiden iyiye azalmış durumda. BlackBerry’nin en sadık müşterileri bile tercihlerini KeyOne gibi Android işletim sistemli seçeneklerden yana kullanıyor. Şirket, hâlâ eski telefonuna sarılan kullanıcılarına da cihazlarını KeyOne veya Motion ile değiştirmeleri için özel bir teşvik uyguluyor. BlackBerry’nin ilk Android telefonu olan Priv ise artık güvenlik güncellemesi almayacak.

BlackBerry BB10 dışındaki platformlarını daha erken kapatacak

BlackBerry BB10 dışındaki platformlarını daha erken kapatmaya hazırlanıyor. Şirket, BlackBerry World adını taşıyan uygulama mağazasını 31 Aralık 2019’da kapatacak. BlackBerry Travel sitesi ise şubat ayında faaliyetlerine son verecek. PlayBook video görüşme servisi ise önümüzdeki mart ayında kapatılacak.

İLGİLİ HABERLER