Teknoloji

RIM’den BlackBerry 7.1 cihazlarının pil ömrünü artıracak uygulama monitörü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM, BlackBerry akıllı telefonların pil ömrünü uzatacak yeni bir uygulama yayınladı. Application Resource Monitor, ya da kısaca ARM olarak adlandırılan bu uygulama pil ömrünü tüketen işlevsiz uygulamalara karşı kullanıcıları uyarıyor ve bunları otomatik olarak kapatıyor. Kullanıcılar bu uygulama sayesinde arka planda çalışmakta veya çalışmazken bile burada durmaya devam eden uygulamalara karşı daha fazla kontrol imkanına sahip olabiliyor. Bu gibi uygulamaları kapatma veya bunları ARM’nin güvenilenler listesine ekleyerek ileride bunların yoksayılmasını sağlama gibi fırsatlar sunuluyor.

ARM uygulaması içinde yer alan Pil Tasarruf Modu işlevi sayesinde arka aydınlatma parlaklığını yüzde 20 seviyesine getirme, arka aydınlatmanın kapanma süresini 20 saniyeye düşürme, arka aydınlatmayı otomatik olarak kısma, Mobil Erişim Alanının otomatik kapanma zamanlayıcısının ayarını düşürme gibi işlevleri sunuyor. Yine bu uygulama içinde yer alan Uygulama Yöneticisiyse kullanılabilir uygulama belleği azaldığında kullanıcıyı uyarıyor, kullanılmayan dil seçeneklerinin ve uygulamaların kaldırılmasını öneriyor.

BlackBerry 7.1 yüklü cihazların kullanımına sunulan Application Resource Monitor uygulaması BlackBerry App World’den ücretsiz olarak indirilebilir.

İlgili >> BlackBerry App World

İLGİLİ HABERLER