Teknoloji

BlackBerry App World üzerinden günde 6 milyon uygulama indiriliyor, uygulama geliştirenler kazanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM’in yazılımcı ilişkileri ve ekosistem geliştirmeden sorumlu genel müdür yardımcısı Alec Saunders BlackBerry DevCon Europe‘a katılan yazılımcılara hitap etti. Saunders BlackBerry App World ile ilgili rakamları paylaştı, ayrıca BlackBerry platformuyla ilgili çeşitli efsaneleri çürütecek gerçekler sundu.

Saunders’ın belirttiğine göre BlackBerry App World’den indirilen uygulama sayısı Ocak 2012’de 2 milyara ulaştı. Uygulama mağazasında şu anda 60 bin uygulama var ve 26 farklı para birimi destekleniyor. Günlük ortalama indirme sayısı 6 milyona ulaşmış durumda. 164’ün üzerinde pazarda faaliyet göstermekte olan BlackBerry App World’ün daha da büyüdüğünün altını çizen Saunders dünya çapında 40 mobil operatör üzerinden mobil ücretlendirme yapılabildiğini de dile getirdi.

Alec Saunders çeşitli efsaneleri de gerçeklerle çürütmeye çalıştı. BlackBerry pazarının sarsılmakta olduğuna ilişkin söylentilere karşılık şu anda 75 milyon aktif abonenin olduğunu ve geçen yıla göre 20 milyon büyümenin gösterildiğini kaydetti. BlackBerry kullanıcılarının uygulama indirmediğine yönelik düşünceye karşılık olarak günde 6 milyon uygulamanın indirildiğini gösterdi. Böylelikle kullanıcı başına yılda ortalama 30’a yakın uygulamanın düştüğünü kaydetti. BlackBerry için uygulama geliştirenlerin para kazanmadığıyla ilgili olarak da BlackBerry App World’den indirilen paralı uygulama sayısının Android Market’tekinden daha fazla olduğunu, App World uygulamalarının Android Market uygulamalarına göre yüzde 40 daha fazla gelir yarattığını, Apple’ın App Store’undan sonra en fazla kazandıran ikinci mobil uygulama mağazası olduğuna dikkat çekti. Bunlara ek olarak BlackBerry yazılımcılarının yüzde 13’ünün 100 bin dolar üzerinde gelir elde ettiğini tekrarladı.

Bu arada Alec Saunders yazılımcılara kendi e-posta adresini de vererek onlara kendisiyle diledikleri zaman birebir ilişki kurabileceklerinin mesajını verdi.

 

İLGİLİ HABERLER