Teknoloji

BlackBerry App World 2.1 uygulama içi ödeme sistemiyle birlikte geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry cihazlarına özel mobil uygulama mağazası BlackBerry App World’ün yeni sürümü yayınlandı. 2.1 versiyon numaralı yeni sürümle birlikte RIM, iOS uygulamalarında bulunan ve çok yakında Android uygulamalarında da görmeye başlayacağımız uygulama içi ödeme desteğini getiriyor. Böylelikle ek oyun seviyeleri, dijital içerik ve diğer eklentiler için oyun ve uygulamaların içinden BlackBerry App World hesabıyla bağlantılı bir şekilde ödeme yapılabilecek.

Gelen bu yeni işlev geçtiğimiz eylül ayında RIM’in düzenlemiş olduğu geliştiriciler konferansında tanıtılmış. BlackBerry Ödeme Servisi olarak adlandırılan ve uygulama içi ödemeler için kullanılacak bu servis yeni yazılım geliştirme aracıyla birlikte geliyor, ancak uygulamayı baştan yazmaya gerek kalmadan mevcut yazılımın içine eklenebileceği düşünülüyor.

Geliştiriciler için BlackBerry App World Satıcı Portalı da devreye girmek üzere. Buraya kaydolan uygulama geliştiricileri sanal ürünleri buradan yönetme imkânı bulacak. Raporlama özelliği ise ürünler için gerçekleştirilen satın alma ve ödeme işlemlerini kayıt altına alacak.

İlgili – BlackBerry

[Görsel – Slashgear]

İLGİLİ HABERLER