Teknoloji

BlackBerry CEO’suna göre şirketler Android için BlackBerry’yi terketmeyi düşünmemeli

blackberry-ceo-john-chen-051113

Google şu sıralarda Samsung’un mobil güvenlik sistemi Knox’un daha fazla Android telefonda kullanılması için Güney Koreli şirketle işbirliği yapıyor. Google ve Samsung’un bu girişimi, güvenlik özellikleriyle ön plana çıkan BlackBerry’nin CEO’su John Chen’i endişelendirmişe benziyor. Chen’in BlackBerry’nin resmi blogunda yayınlanan ve Knox’u eleştiren yazısı bu durumu açıkça ortaya koyuyor.

Google ve Samsung’u planlarından dolayı alkışladıklarını belirten Chen, bu girişimin güvenliğe önem veren kurumlar için yeterli olmadığına dikkat çekiyor. Kurumsal kullanıcılara farklı heyecanlar peşinde koşmamalarını öneren BlackBerry CEO’su, son 30 yıldır güvenlik ve üretkenliği birlikte sunmak için çalışan BlackBerry’yi seçmelerini tavsiye ediyor.

Chen’in Knox eleştirisi oldukça kısa sürüyor. İki sistem karşılaştırıldığında BlackBerry’ye avantaj sağlayacak pek çok nokta bulunuyor. Knox’un çıkışında yaşanan problemler ve gelen şikayetler de dikkate alındığı zaman BlackBerry’nin elindeki fırsatı yeterince iyi kullanamadığı daha net biçimde anlaşılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER