Teknoloji

BlackBerry A10 güce ve oyun oynamaya odaklanacak

BlackBerry, A10 olarak adlandırılacağı tahmin edilen gelecek amiral gemisi telefonuyla hem oyuncuları hem de geliştiricileri kendisine çekmeyi hedefliyor. BGR adlı teknoloji sitesinin farklı kaynaklara dayandırarak verdiği habere göre A10 güce ve oyuna odaklanan telefon olacak. Bu telefonun şimdiye kadar çıkarılmış en güçlü ve yetenekli BlackBerry olacağı da öne sürüldü.

blackberry-logo-180613

5 inç Super AMOLED ekran, 2 GB RAM, çift çekirdekli işlemci gibi teknik özelliklere sahip olacağı öne sürülen A10 gerçekten bu hâliyle oyunseverleri kendisine çeken bir cihaz olabilir. Pekiyi, ortalıkta bir sürü dört çekirdekli işlemci sahibi telefonun olduğu bir ortamda A10 için neden çift çekirdekli işlemci dedikoduları yapılıyor olabilir? BlackBerry’nin BB10 yazılımla ilgili pil ömrü sorunları ve optimizasyon zorlukları yaşadığı dillendiriliyor. Bu da dört yerine iki çekirdekli bir işlemcinin kullanımını daha uygun kılıyor.

A10’un tasarımının Samsung Galaxy S4’e benzeyeceği söyleniyor. Geçtiğimiz ay BlackBerry’nin Aristo kod adıyla da anılan A10’u iPhone 5 ve Samsung Galaxy S4 gibi cihazlarla rekabet edebilecek şekilde tasarlamaya çalıştığı şeklinde haberler çıkmıştı. Bu dedikodu da o haberleri destekliyor.

BGR sitesi BlackBerry A10’un kamerasının kaç megapiksel olduğunu tam olarak doğrulatamasa da, 8 megapiksel çözünürlüklü kuvvetle muhtemel görünüyor.

BlackBerry A10’un önümüzdeki kasım ayında tanıtılması ve yılın son BB10 akıllı telefonu olması bekleniyor.

İlgili >>BGR

İLGİLİ HABERLER