Teknoloji

BlackBerry 9900 ile aynı bileşenleri barındıran BlackBerry 9790 görüntülendi

Türkiye’de dün itibariyle piyasaya çıkan BlackBerry Bold 9900‘ü karşılayacak bütçeye sahip olmayanlar için benzer teknik özelliklere sahip ancak daha makul fiyatlı bir seçenek yolda. BlackBerry 9900 ile birlikte görüntülenen BlackBerry Bold 9790’ın büyük kardeşiyle aynı bileşenleri daha küçük bir kasada ve muhtemelen daha uygun bir fiyata sunması bekleniyor.

BGR tarafından verilen bilgilere göre BlackBerry Bold 9790’da 1.2 GHz işlemci, 5 megapiksel kamera, 8 GB dahili bellek, Wi-Fi, GPS ve NFC gibi teknik özellikler yer alacak. BlackBerry 7 işletim sistemiyle çalışacak, dokunmatik ekran ve QWERTY klavyeyi aynı çatı altında buluşturacak olan bu cihaz BlackBerry 9900 ile karşılaştırıldığında daha az alan kaplıyor.

RIM, bu yılın sonuna kadar yedi farklı BlackBerry 7 OS yüklü telefon çıkarmayı planlıyor. 2012 yılında ise yeni QNX platformuna geçişin başlaması bekleniyor. RIM’in QNX tabanlı ilk akıllı telefonu olan ve Colt adıyla anılan cihazın 2012 başında çıkacağı tahmin ediliyor. QNX işletim sistemi şu anda sadece BlackBerry PlayBook tablet üzerinde geliyor.

İlgili – BGR

[Görsel – BGR]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER