Teknoloji

BlackBerry 200 çalışanıyla yollarını ayırıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry

BlackBerry cephesinde işler düzeliyor gibi gözükse de, gerçeğin daha farklı olduğu anlaşılıyor. Yaralarını sarmakta sıkıntılar yaşayan şirket ABD’nin Florida eyaletinde ve anavatanı Kanada’da bulunan 200 çalışanıyla daha yollarını ayırma kararı aldığını The Verge sitesine doğruladı.

Kanadalı şirket, iddiaları doğrulasa da, 200’ün küçük bir rakam olduğunu ve işe alım süreçlerinin de son derece aktif biçimde sürdüğünü iddia etmekten de geri kalmadı. MobileSyrup sitesinde yer alan bir haber ise, işten çıkarılan kişi sayısının şirket tarafından duyurulandan çok daha fazla olabileceğini gösteriyor.

Habere göre, şirketin Kanada’nın Waterloo şehrinde bulunan ofisinde işten çıkarılanların sayısı 1000’e yaklaştı. Söz konusu çalışanların önemli bir kısmının BlackBerry 10 ve Cihazlar birimlerinde görev aldığı da iddialar arasında bulunuyor. Şirketin resmi açıklaması rakam konusunda ortaya atılan iddiaları yalanlasa da, işten çıkarmaların gerçekleştiğini doğruluyor. MobileSyrup haberine göre, şirketten ayrılanlar arasında BBM mesajlaşma sistemini kuran kişi de bulunuyor.

Şirket, kısa bir süre önce de BlackBerry 10 işletim sisteminden uzaklaştığına dair bir haberi bir blog yazısı aracılığıyla yalanlamış ve işletim sistemine olan inancını koruduğunu iddia etmişti.

Kanadalı üretici için Android işletim sistemli ilk akıllı telefonu Priv halen büyük potansiyel taşıyor. Cihaza gelen tepkilerin genellikle olumlu olması da, Android’i şirket adına büyümeyi destekleyebilecek potansiyel bir alana dönüştürüyor. Ancak işten çıkarmaların akılları karıştırdığını da unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER