Teknoloji

BlackBerry 10’un tanıtımı için hazırlanan doküman BBM ve Remember ile ilgili özellikleri detaylandırıyor

BlackBerry 10’un resmi tanıtımına bir ay gibi kısa bir süre kalmışken bu mobil işletim sistemiyle ilgili daha fazla ayrıntı ortaya çıkıyor. BlackBerry 10’un en büyük silahları arasında BBM ve yeni görev yöneticisi bulunuyor. Ortaya çıkan çeşitli slayt dokümanları BlackBerry Messenger’a ne gibi yeniliklerin geleceğini ve görev yöneticisinin hangi özelliklere sahip olacağını gösteriyor.

BlackBerry Remember olarak adlandırılan yeni görev yöneticisi Outlook destekli e-posta hesabıyla eşlenebilecek, ayrıca bulut tabanlı not alma servisi Evernote ile birlikte de çalışacak. Böylelikle gelen iletileri bu arayüzden takip etme, bu noktadan yeni notlar oluşturup mevcut notları yönetme mümkün olacak. Slaytlar içinde BlackBerry Remember ile “düşüncelerin harekete dönüşeceği” belirtiliyor.

BlackBerry Messenger ise paylaşımı daha da artıracak çeşitli unsurlar barındırıyor. Kullanıcılar fotoğraf çekme ve bu çektiği fotoğrafı Picasa, Facebook, Flickr gibi ortamlarda paylaşma fırsatına sahip olacak. Bunun yanı sıra içeriği tek bir kişiyle veya oluşturulmuş bir BBM grubuyla paylaşmak da mümkün olacak. Tam ekranda görüntülü görüşme desteği sunacak bu uygulama aynı zamanda ekran paylaşımına da izin verecek. Ekran paylaşımı özelliğinin kurumsal kullanıcıların hoşuna gideceği bir gerçek.

İlgili >> CrackBerry

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER