Teknoloji

BlackBerry 10’un sesle kontrol, Twitter ve Google Talk uygulamalarına ait ekran görüntüleri sızdı

BlackBerry 10’a ait internete sızmış bir ekran görüntüsü RIM’in yeni işletim sisteminde rakiplerdekine benzer bir sesle kontrol işlevinin olacağını gösteriyor. Ekran görüntüsüne bakıldığında BlackBerry 10 sahiplerinin cihazlarına seslenerek telefon araması yapma, mesaj gönderme, randevu kaydı ekleme, BBM üzerinden mesaj gönderme, internette arama yapma gibi işlemleri gerçekleştirebileceği görülüyor.

Rekabetin çok yoğun bir şekilde yaşandığı mobil pazarda rakipler her alanı doldurmak, rakiplerinin yaptıkları bir şeyi kendileri yapmamış olmamak için her türlü girişimde bulunuyor. RIM’in BlackBerry 10’a ekleyeceği işaret edilen Voice Control (Sesle Kontrol) özelliği de buna bir örnek. Her ne kadar Siri ve Google Now’ınkilere göre daha sade bir tasarıma sahip olsa da, RIM’in uygulaması da temel işlevleri yaptıracak gibi görünüyor. Belki RIM yazılım geliştiricilere uygulamalarını bu işlevle uyumlu şekilde kullanmalarına olanak sağlayacak bazı API’lar sunar veya çoktan sunmuştur.

BlackBerry 10 ile ilgili sızan tek ekran görüntüsü sesle kontrol arayüzü değil. Uygulama ekosistemi konusunda sağlam bir başlangıç yapacağı söylenen BlackBerry 10’un popüler sosyal medya ve iletişim uygulamalarını barındıracağı biliniyordu. Bunlar arasında yer alacak Twitter ve Google Talk uygulamalarına ait ekran görüntüleri de sızdı. Bu görüntüler sayesinde BlackBerry 10 üzerinde bu uygulamaların nasıl bir kullanıcı deneyimi sunacağını da görme fırsatı yakalıyoruz. Oldukça sadece görünüme sahip olan uygulamalarda BlackBerry 10’un temel aracı olacak dokunmatik hareketler de fazlasıyla kullanılıyor. Bu arada Twitter uygulaması da HTML5’in nimetlerinden fazlasıyla yararlanıyor gibi görünüyor. Aşağıdaki galeride her iki uygulamaya ait ekran görüntülerini bulabilirsiniz.

Galeri: BlackBerry 10 Twitter ve Google Talk Ekran Görüntüleri
[nggallery id=1161]

İlgili >> Berry Review (1), (2)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER