Teknoloji

BlackBerry 10’un sesle kontrol sistemi videoyla gösterildi

RIM’in BlackBerry 10 platformunu tanıtacağı 30 Ocak tarihine yaklaştıkça daha fazla sızıntı görüyoruz; yeni ekran görüntüleri veya inceleme ya da ön izleme niteliğinde videolar birbirini izliyor. Son olarak BlackBerry 10 yazılımının Voice Control olarak adlandırılan sesle kontrol sistemine ait bir video ortaya çıktı. Söz konusu sesle kontrol işlevi BlackBerry 10 dahilinde geliştirilmiş ve iOS’in Siri’si veya Samsung Galaxy serisi cihazlarda bulunan S Voice uygulamasına benzer bir nitelik taşıyor. Bir BlackBerry 10 cihazında güç butonuna art arda iki kez basmak Voice Control sistemini etkinleştiriyor.

blackberry-10-voice-control-200113

Yazının devamında bulacağınız ön izleme videosunda Voice Control sistemine bazı işlevlerin eklendiği görülüyor. Telekom Presse sitesi tarafından hazırlanmış videoya göre bu sistemi kullanarak SMS göndermek mümkün. Önceden ayarlanmış komutlar da kusursuz şekilde iyi çalışıyor gibi görünüyor. Öte yandan sistemi kullanarak telefon görüşmesi için bir kişiyi aramak veya telefonun şarkı çalmasını başlatmak da mümkün.

Videoda daha önce gördüğümüz çeşitli BlackBerry 10 unsurlarını da tekrar görme fırsatına erişiyoruz, bunların arasında kelime tahmini konusunda oldukça gelişmiş sanal klavye de bulunuyor. Öte yandan daha önce görmüş olabileceğiniz harita uygulaması da yüzeysel şekilde gösteriliyor. Telekom Presse’nin videosunda gösterilen BlackBerry 10 sürümünün bu ay sonunda resmi tanıtımı yapılacak sürümle tamamen aynı olup olmadığını söylemek zor, ancak işlerin artık bitme aşamasına geldiği görülüyor.

Voice Control işlevinin gösterildiği videonun başrolünde yer alan cihazın da BlackBerry Z10 olduğuna inanılıyor. 30 Ocakta resmiyet kazanması beklenen bu cihaz sadece dokunmatik ekranlı ilk BlackBerry 10 cihazı olacak. Bununla birlikte bir adet de hem dokunmatik ekranlı hem de QWERTY klavyeli cihazın tanıtılması bekleniyor.

İlgili >> Telekom Presse

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER