Teknoloji

BlackBerry 10’un sanal klavyesi boşlukları otomatik olarak verecek

BlackBerry 10 platformunun resmi çıkışı için zaman yavaş yavaş yaklaşıyor, işletim sisteminin detayları ve gelecek ilk cihazlar hakkında da daha fazla ipucu ortaya çıkıyor. RIM yöneticisi Vivek Bhardwaj sayesinde BlackBerry 10’un en önemli özellikleri arasında gösterilen klavye hakkında biraz daha bilgi edinme fırsatı buluyoruz. Bhardwaj BlackBerry 10’un klavyesi hakkında birtakım bilgiler verdi.

Bhardwaj RIM’in BlackBerry klavyesinin geleneksel görünümüyle uyuşacak bir sanal klavye geliştirmeye önem verdiğini söyledi, video da şirketin bu hedefini gerçekleştirdiğini gösteriyor. Hemen sonra gelecek kelimenin tahmini özelliğine de değinen Bhardwaj bu tavsiyelerin sadece İngilizce dilinde değil, diğer dillerde de sunulacağını kaydetti. Anlayacağınız gibi RIM BlackBerry 10 cihaz sahiplerine sanal klavyeyle bile kesintisiz ve rahat bir yazı yazma deneyimi sunmayı amaçlıyor. Bu noktada boşluk tuşu işlevinin otomatik olarak sağlanması da önemli bir işlev görüyor.

Bhardwaj’ın da söylediği gibi boşluk tuşu klavyede en çok yeri kaplayan, buna rağmen en az kullanılan tuş. Bunun farkında olan şirket insanların boşluk tuşunu kaçırıp kelimeler arasında boşluk bırakmaması ihtimaline karşılık boşlukları otomatik olarak ekleme yoluna gidiyor. Siz kelimeler arasında boşluk girmeseniz bile sistem bunu sizin için otomatik olarak düzeltecek. Ayrıca BlackBerry 10 klavyesi farklı dilde bir kelime yazmak istediğinizde o dilin klavyesine otomatik olarak dönecek, siz ana dilinizde yazmaya başladığınızda da ana dildeki klavyeye geri dönecek.

Anlaşılan o ki, BlackBerry cihazlarının bu kadar ilgi görmesini sağlayan fiziksel klavyenin pratikliği, sanal klavyede de eklenen çeşitli yazılım tabanlı eklentilerle korunacak, hatta daha iyi hâle getirilecek. Bu noktada geriye kullanıcıların bu özellikleri ne kadar çekici bulacağı ve BlackBerry platformunda kalmak veya bu platforma geri dönmek için bu yeniliklerin ne kadar etkili olacağı. Onu da 30 Ocak tarihinden sonra görme fırsatı bulacağız.

İLGİLİ HABERLER