Manşetler

BlackBerry 10’un çıkışı 2013’ün başlarına kaldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

2013 birinci mali çeyrek yılına dair finans raporunu açıklayan RIM bir de kötü haber verdi: BlackBerry 10‘un çıkışı gecikecek. Şirket BlackBerry 10 cihazlarının 2013 takvim yılının ilk çeyreğinde çıkacağını açıkladı. Geçtiğimiz mayıs ayının başında yeni işletim sistemini BlackBerry World etkinliğinde tanıtan şirketin CEO’su Thorsten Heins projenin bir buçuk yıldır geliştirilmekte olduğunu söylemişti. Ancak görünen o ki, RIM’in BlackBerry 10’u dağıtıma hazır hâle getirmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var.

Heins bugün gerçekleştirilen gelirler telekonferans oturumunda 2012 takviminin artık gerçekçi olmadığını dile getirdi. Karşılaşılan engeller ve gecikmelere rağmen BlackBerry 10’un şirketin odak noktasında yer aldığını ve gecikmenin işletim sisteminin tasarım veya özellikleriyle ilgili olmadığını dile getirdi. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu gecikme umutlarını BlackBerry 10’a bağlamış RIM için pek de iyi olmadı. Son yıllarda oldukça zorlu koşullarda geçen ve BlackBerry cihazlarıyla rekabet etmekte zorlanan RIM, BlackBerry 10 işletim sistemiyle yeniden geri dönüş yapmayı hedefliyordu.

Şirket yeni işletim sisteminin bu yılın sonlarına doğru geleceğini söylemiş, çift çekirdekli ve LTE destekli işlemci platformunun hazır hâle gelmesi amacıyla işletim sisteminin çıkışının bekletileceğini belirtmişti. Son haberler yılbaşı zamanı sevdiklerine ve arkadaşlarına yeni bir BlackBerry 10 cihazı hediye etmek isteyenlerin heveslerinin kursaklarında kalacağı anlamına geliyor.

İlgili >> Marketwatch

İLGİLİ HABERLER