Manşetler

BlackBerry 10’daki Skype uygulaması Android tabanlı olacak

Skype uygulaması çok yakında BlackBerry 10 platformuna geliyor. Skype’ın destek sitesinde yer alan bir notla doğrulanan bu gelişmeye göre, Skype’ın Android uygulamasının BlackBerry 10 mobil işletim sisteminde çalıştırılması için gerekli olan adımlar BlackBerry ile işbirliği dahilinde atılıyor. Skype, “Android için Skype uygulamasının BlackBerry 10 ortamında mükemmel şekilde çalışmasını sağlamak için BlackBerry ile yakın şekilde çalıştıklarını” doğruladı.

skype-logo-141112

BlackBerry 10’da Android uygulamalarının çalışmasını sağlayan katman Android 2.3 Gingerbread desteğine sahip. Konuyla yakından ilgilenenler Google’ın Ice Cream Sandwich sürümüyle birlikte mobil uygulamaların tasarımları noktasında da bazı yenilikler getirmişti. Şimdi çoğu Android uygulamasına baktığınızda Ice Cream Sandwich ile birlikte gelen yazı tiplerinin, butonların veya diğer tasarım elemanlarının kullanıldığını görürsünüz. Ne var ki, BlackBerry 10’un Android destek katmanının Gingerbread ile uyumlu olması, bu platformda çalışacak Android uygulamalarının eskimiş tasarıma sahip olmasını zorunlu kılıyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklanan bir gelişmeye göre BlackBerry 10’un bu Android destek katmanı Jelly Bean ile uyumlu hâle getirilecek. Böylelikle uygulamaların tasarımlarında da önemli değişiklikler alacak. Ancak beklenen bu güncellemenin ne zaman yapılacağı henüz tam olarak netleşmedi. İşte o zamana kadar Skype da dahil olmak üzere kökü Android’e dayanan uygulamaların biraz eskimiş ve göze pek de hoş gelmeyen tasarımla idare etmeleri gerekecek.

İlgili >> Skype

İLGİLİ HABERLER