Teknoloji

BlackBerry 10’a ait yeni ekran görüntüleri sızdı

RIM ay sonunda resmen tanıtacağı BlackBerry 10’la ilgili detaylı bilgiler vermiş olsa da bu durum sızıntıların önüne geçmek için yeterli olmadı. Yeni sızan ekran görüntüleri sayesinde Kanadalı şirketin gelecek nesil işletim sistemi hakkında daha detaylı fikir elde etmek mümkün oluyor. RIM’den sızdığı düşünülen görüntüler BGR tarafından yayınlandı. Ekran görüntülerinde BlackBerry Messenger’ın BlackBerry 10 versiyonunu, sesle kontrol özelliğini, yeni BlackBerry Hub ve daha fazlası ortaya çıkıyor.

blackberry-10-210113

Apple’ın Siri’si ile benzer bir yapıda olan RIM’in ses kontrol sistemi sayesinde mesajları konuşarak yazdırmak mümkün. Bunun yanı sıra tıpkı Siri gibi belli komutları yerine getirebilen bu sistemden faydalanmak isteyenlerin bir veri bağlantısına sahip olmaları şart. Ses kontrol sisteminin yerine getirdiği komutlar arasında e-posta, BBM mesajı, SMS göndermek, arama yapmak, internette ya da cihazın içinde arama yapmak, notlar ve hatırlatıcılar oluşturmak yer alıyor.

blackberry-10-2-210113

Ekran görüntülerinin yanı sıra RIM’in yeni ürünlerinden BlackBerry Z10 için ABD’de uygulayacağı fiyat politikası da ortaya çıktı. Tamamen dokunmatik özellikte olan Z10’un iki yıl kontratlı fiyatının pek çok akıllı telefonun aksine 199 dolar yerine 149 dolar olacağı belirtildi. 30 Ocakta gerçekleştirilecek tanıtım etkinliğiyle BlackBerry 10 ve BlackBerry 10 işletim sistemli cihazlara dair çok daha kapsamlı bilgi edinmek mümkün olacak.

İlgili >> BGR

İLGİLİ HABERLER