Teknoloji

BlackBerry 10 yepyeni ve iddialı bir mobil internet tarayıcısıyla geliyor

BlackBerry 10 ile birlikte kullanıcılara yepyeni bir mobil internet tarayıcısı da sunulacak. Şu anki hâliyle BlackBerry akıllı telefon kullanıcılarının internet deneyimi açısından iOS ve Android’deki Safari ve Chrome’dan geri kaldığı bir gerçek. Görünen o ki, BlackBerry 10 ile birlikte RIM kullanıcılara daha kullanıcı dostu ve iyi bir performans sunan mobil internet tarayıcısı sağlayacak.

Yeni mobil internet tarayıcısı BlackBerry 10’un Flow adı verilen yeni kullanıcı arayüzünün nimetlerinden faydalanıyor. Böylelikle yeni sayfalar açmak veya menüler arasında gezinmek parmağı ekranın sağından veya solundan ortaya doğru sürüklemekle mümkün oluyor. Kullanıcılar internet tarayıcısının web sayfası görüntüleme modundan sadece okuma moduna hızlı bir şekilde geçme, bu şekilde web sayfaları içinde yer alan yazıları daha rahat biçimde okuma fırsatına da sahip olacak.

Mobil internet tarayıcısının paylaşım yetenekleri de eksik bırakılmamış. Ekranın solundan sağına doğru sürükleme yapıldığında ortaya çıkan paylaşım menüsü üzerinden, BBM, Twitter, Facebook ve bunun gibi kanallar aracılığıyla web sayfalarını başka kişilerle paylaşmak mümkün olacak.

RIM’in belirttiğine göre bu yeni internet tarayıcısı en hızlı HTML5 tarayıcısı olma özelliğini taşıyor, hatta masaüstündeki rakiplerden bile daha hızlıymış. Bu iddianın ne kadar doğru olduğunu görmek için cihazı ele alıp test etmek ve sonrasında diğerleriyle karşılaştırmak gerekiyor. Bu da büyük ihtimalle gelecek yıl gerçekleşebilecek.

Yukarıda özet geçtiğimiz özellikleri daha yakından görmek isteyenler aşağıdaki videoya göz atabilirler.

İlgili >>Inside BlackBerry Blog

[Görsel – Laptop Magazine]

İLGİLİ HABERLER