Teknoloji

BlackBerry 10 uygulamalarının App World’e kayıt süreci başladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM daha önce söz verdiği gibi dün itibariyle BlackBerry App World mağazasına BlackBerry 10 için geliştirilmiş uygulamaların başvurularını almaya başladı. Gelecek yılın ilk çeyreğinde beklenen BlackBerry 10 işletim sistemli telefonlar öncesinde bu olay yol haritasında önemli bir adım niteliği taşıyor. RIM uygulama kabullerini başlatmanın yanı sıra yazılımcılara erken davranmaları ve böylelikle uygulamalarının öne çıkarılacak uygulamalar arasında yer almasını sağlamaları konusunda tavsiyede bulundu.

BlackBerry App World Satıcı Portalında da BlackBerry 10’un gelişini gösteren birtakım yenilikler yapıldı. BlackBerry 10 adı verilen yeni bir grup eklenirken, “All Touch” yani “tamamen dokunmatik” şeklinde yeni bir cihaz seçeneği de portal içine eklendi. BlackBerry 10 için yazılım geliştirenler uygulamalarının bu iki grubu da seçmeleri gerekecek. Bu arada BlackBerry 10 yazılımcılarının uygulama başvurusunu doğru şekilde yapabilmeleri için 27 Eylülde çıkan Beta3 Develop SDK’yı çoktan kullanmaya başlamış olmaları yararlarına olacaktır.

BlackBerry App World için yapılmaya başlanan uygulama başvuruları BlackBerry PlayBook tabletin BlackBerry evreninde BB10 cihazlarında farklı bir grupta duracağını gösteriyor. Her ne kadar bu cihaz da BlackBerry 1o’a güncellenecek olsa da, tabletin sahip olduğu farklı ekran boyutu ona özel uygulamalar için ayrı bir grup altında başvuru yapılmasını gerekli kılıyor.

İlgili >> BlackBerry Geliştirici Blogu

İLGİLİ HABERLER