Teknoloji

BlackBerry 10 L serisi telefonu için erken video inceleme

RIM’in beklenen L Serisi BlackBerry 10 cihazının sadece fotoğrafları değil, bir inceleme videosu da ortaya çıktı. Tabii ki, yine aynı kaynak; Vietnamlı teknoloji sitesi Tinthe bu incelemeyi gerçekleştirdi, hem cihazı yakından görmemizi sağladı, hem de BlackBerry 10 kullanıcı arayüzünden de bazı kesitler sundu. BlackBerry 10’un çoklu görev ekranı, bildirimlere veya yeni mesajlar ekranına geçişin hızı gibi ayrıntılar dikkat çekici.

İnceleme videosunda müstakbel BlackBerry 10 cihazı BlackBerry Dev Alpha B cihazıyla da karşılaştırıldı. Aslına bakılırsa geliştiricilere özel cihazla tüketicilere ulaşması beklenen cihaz arasında önemli benzerlikler bulunuyor, yine de 2013’ün başlarında beklenen cihazın daha etkileyici olduğunu söylemek gerek. RIM BlackBerry L’yi daha kompakt, daha kavisli hatlara sahip bir telefon hâline getirmiş. Bu da onu daha çekici kılmış.

Yüksek çözünürlüklü ekran BlackBerry geliştirici telefonundan taşınacak gibi görünüyor, bu da normal sayılır, ne de olsa uygulamaların çoğu bu çözünürlükte test edilecek şekilde hazırlandı, üstelik RIM de ekran çözünürlüğüyle ilgili bazı koşullar getirmişti. Bu arada sadece cihazın tasarımını veya BlackBerry 10 kullanıcı arayüzünü değil, BlackBerry L cihazının kapağının arkasında gizli olan ince ve uzun bataryayı, SIM ve microSD bellek kartı yuvalarını da videoda görme şansına erişiyoruz.

RIM, gelecek yılın başlarında piyasaya sürmeyi planladığı BlackBerry L serisi telefonunu ufaktan göstermeye başladı. Telefonun 30 Ocak 2013 tarihinde düzenlenecek resmi tanıtım etkinliğiyle birlikte kamuoyu önüne çıkması bekleniyor.

İlgili >> Tinhte

İLGİLİ HABERLER