Manşetler

BlackBerry 10 L serisi telefon bir kez daha kendini gösterdi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

RIM yeni nesil akıllı telefonları henüz üzeri örtülü şekilde duruyor, ancak RIM’in pek de fazla ses çıkarmadığı şekilde bazı videolar sayesinde gelecek cihazların neye benzeyeceğini görme fırsatı buluyoruz. Bunlardan bir tanesi Meksika’da düzenlenen bir etkinlikte Hola Telcel tarafından çekildi. Videoda bir RIM çalışanı henüz duyurulmamış bir cihaz üzerinde BlackBerry 10’u tanıtırken görülüyor. Bu cihazın geçen yıl ilk kez internete sızan “London” kod adlı L-serisi telefon olduğu tahmin ediliyor.

Her ne kadar çekilen video bulanık olduğu için detaylar pek belli olmasa da, telefonun donanımı geçen ay görülen cihazınkine benziyor; dikdörtgen şekilli tasarım, altta ve üstte açılı yapı dikkat çekiyor. Karelere bölünmüş ikonlar da geçen ayın ardında bir kez daha ortaya çıkmış durumda. Ancak sunumdan bunlarla ilgili çok fazla detay elde etmek de peki mümkün olmuyor.

Her ne kadar sızan orijinal video çoktan kaldırılmış olsa da, birileri çoktan bu videonun kopyasını çıkarmış. Telefon videonun birinci dakikası civarında kendisini gösteriyor. Eğer bu chaz gerçekten L-serisiyse, o hâlde bu cihaz BlackBerry Dev Alpha B ile aynı teknik özelliklere sahip olabilir. Bildiğiniz gibi yazılımcıların yararlanması için herbirine 4.2 inç’lik ekrana sahip, BlackBerry 10 ile çalışan cihazlar dağıtılmıştı.

RIM ilk BlackBerry 10 cihazlarını gelecek yılın başlarında çıkaracak. Ancak o zamana kadar çıkacak cihzların neye benzeyeceğini iyice öğreneceğiz gibi görünüyor, özellikle de tam dokunmatik ekranlı olan L-serisini.

İlgili >> Hola Telcel, All About Phones (YouTube)

İLGİLİ HABERLER