Teknoloji

Muhtemel BlackBerry 10 L serisi telefonu kendini gösterdi

RIM’in gelecek nesil akıllı telefonlarını merakla bekleyenleri heyecanlandıracak bir fotoğraf ve bir video BlackBerry Italia sitesi tarafından yayınlandı. BlackBerry 10 L serisi cihazının görüntülendiği bu materyallerde cihazın bataryası, SIM kartı ve tamamen dokunmatik ekranla kontrol edilen kullanıcı arayüzü gözler önüne seriliyor. 1800 mAh’lik bataryaya sahip olan bu cihazın bitmeye yakın hâlde olduğu söylenebilir.

BlackBerry 10’un kullanıcı arayüzü ikonlarının BlackBerry PlayBook OS’tekini andırdığı söylenebilir. Fotoğrafta Müzik, Videolar, Haritalar, App World, SMS, BBM, Takvim, İnternet Tarayıcısı ve Kontaklar gibi uygulamalara ait olan ikonlar yer alıyor. Bu arada StoryMaker, FocalPoint ve bunun gibi daha önce karşımıza çıkmamış birkaç uygulamanın varlığı da dikkat çekiyor. FocalPoint RIM’in yakın geçmişte satın aldığı JayCut’ın video düzenleme yazılımı olabilir.

Bu arada fotoğraflara bakıldığında DocsToGo ve Facebook uygulamalarının varlığı dikkat çekiyor. Bu da BlackBerry 10 kullanıcılarının hareket hâlindeyken dokümanlarını düzenleyebileceği, sosyal ağa da her zaman rahatlıkla erişebileceği anlamına geliyor. Facebook uygulaması bizzat sosyal ağ şirketi tarafından mı geliştirildi, yoksa RIM’in bir çalışmasının ürünü mü, bunu zamanla göreceğiz.

RIM’in BlackBerry 10 işletim sistemiyle çalışan akıllı telefonlarını 2013’ün başıyla birlikte piyasaya sürmesi bekleniyor. İlk etapta biri tamamen dokunmatik ekranlı, diğeriyse fiziksel QWERTY klavyeli iki cihazın birbirini takip edecek şekilde çıkarılması bekleniyor. Videoda görüntülenen cihazı tam dokunmatik ekranlı cihaz olabilir. Yine de bu tarz sızıntılara şüpheyle yaklaşmakta fayda var.

İlgili >> N4BB, BlackBerry Italia

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER