Teknoloji

BlackBerry 10 için Facebook uygulamasına Sohbet ve performans iyileştirmeleri getiren güncelleme

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

BlackBerry, BlackBerry 10 için Facebook uygulamasını 10.2.1 numaralı yeni sürüme güncelledi ve birtakım yeni özellikler getirdi. Böylelikle uygulama diğer platformlardaki Facebook uygulamalarına özellikler bakımından biraz daha yakın hâle gelmiş oldu.

BlackBerry-q10-inceleme-00035

Uygulama artık Facebook Sohbet işlevini de barındırıyor, böylelikle arkadaşlarınızın çevrim için olduğunu görebilir, onlara yazılı mesaj, fotoğraf gönderebilir, mesajlarınızın ne zaman iletildiği ve okunduğu bilgisini alabilirsiniz. Diğer platformlarda olduğu gibi, sohbet ettiğiniz arkadaşınızın mesaj yazmakta olduğunu görebilir, arkadaşlar ve gruplarınız içinde arama yapabilir ve sık görüştüğünüz arkadaşlar listesini düzenleyebilirsiniz. Sohbete dair özelliklerin yanı sıra Mesajlar bölümü de gönderilen bir mesajın gönderim detaylarını gösterir hâle geldi.

BlackBerry bu güncellemenin performans anlamında da iyileştirmeler sunacağının altını çiziyor. Güncellemeden sonra haber kaynağının dah ahızlı yüklendiğini farekedebilirsiniz, ayrıca kaydırma çubuğuna tıklatmak otomatik olarak sayfanın tepesine çıkarıyor. Ayrıca BlackBerry için Facebook 10.2.1 ile birlikte profil ve kapak fotoğraflarını düzenleme işlemleri kolaylaştırılıyor. Kamera uygulaması üzerinden Facebook profil ve kapak fotoğrafları düzenlenebiliyor ve Facebook fotoğraf albümünden istenen fotoğraflar seçilebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: BlackBerry Q10 İncelemesi

Son olarak Facebook, Sayfa Yöneticisi işlevinde de bazı düzenlemeler yaptı, güncellemeler yayınlama ve sayfa hakkında kaç kişinin konuştuğunu görüntüleme özelliği ekledi. Ayrıca BlackBerry gezinme ve iletişimi kolaylaştıracak bazı tasarım değişiklikleri de uyguladı.

Facebook uygulamasının 10.2.1 versiyonu BlackBerry 10.1 sürümüyle çalışacan cihazlarda kullanılabiliyor. Güncelleme BlackBerry World üzerinde yayınlandı.

İlgili >> BlackBerry World

İLGİLİ HABERLER