Teknoloji

BlackBerry 10 çıktığında Facebook ve Twitter da dahil 100 bin uygulama App World’de hazır olacak

ABD’de düzenlenen BlackBerry Jam etkinliğinde BlackBerry 10’a ait yeni detayları açıklayan RIM kullanıcıların sosyal ağlara erişimleri konusunda da iyi haberler verdi. Şirketin belirttiğine göre BlackBerry 10 telefonları piyasaya çıktığında dört büyük sosyal ağa erişim kullanıcılar için hazırda bekliyor olacak. Facebook’un da BlackBerry 10 için doğal uygulaması bulunacak, Android ve iOS’ten farklı bir görünüme sahip olmayacak bu uygulamanın bizzat Facebook tarafından hazırlanacak olması da bir hayli önemli sayılır.

Sadece Facebook değil… Twitter, Foursquare ve LinkedIn de piyasaya çıkacak ilk BlackBerry 10 telefonlarından itibaren bu platformda hazır bulunacak. Her ne kadar BlackBerry Jam’de sadece Facebook’un gösterimi yapılmış olsa da, yakın bir gelecekte diğer uygulamaların yüzünü de görmemiz kuvvetle muhtemel. Tüm bu sosyal ağlara erişim işletim sistemi seviyesine de entegre edilecek. BlackBerry Hub üzerinden bunlara erişilmesinin yanı sıra Peek adı verilen bildirim merkezi üzerinden de sosyal ağlardaki son gelişmeleri ve güncellemeleri görmek mümkün olacak.

RIM, App World hakkında da bazı bilgiler verdi. Buna göre App World üzerinden sadece uygulama ve oyun değil, film veya şarkıların da dağıtımı ihtimal dahilinde. Kanadalı şirket birçok içerik sağlayıcısıyla iş bağlandığının işaretini verdi, ancak çok fazla da detay vermedi. BlackBerry 10 cihazları çıktığında App World üzerinde bu işletim sisteminde kullanılabilecek 100 binden fazla uygulamanın hazır bulunması bekleniyor. App World için uygulama kayıtları 10 Ekim tarihinden itibaren alınmaya başlanacak. Onuncu ayın onuncu gününün BlackBerry 10 uygulama kayıtları için başlangıç tarihi olarak seçilmesi bir hayli anlamlı. Mobil operatörlerin BlackBerry 10 cihazlarını testi de gelecek ay başlayacak. Bu nedenle önümüzdeki haftalarda RIM’den BlackBerry 10 ile ilgili daha fazla haber duyabiliriz.

İlgili >> The Verge

[Görsel – The Verge]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER