Teknoloji

BlackBerry 10 cihazlarının çıkışı 2012’nin ikinci yarısına kalacak

RIM’in 2011 üçüncü çeyrek finans raporunu açıkladıktan sonra gerçekleştirdiği telekonferans görüşmesinde BlackBerry 10 platformuna geçişle ilgili bazı detayları da paylaştı. En önemlisi bu platformun çıkışının gecikecek olması. QNX tabanlı bir işletim sistemi olan BlackBerry 10 ile çalışacak BlackBerry London gibi cihazların çıkışı 2012’nin sonunu bulacak.

RIM, BlackBerry 10 cihazlarının çift çekirdekli işlemci taşuyacağını ve 4G LTE desteği barındıracağını da kaydetti. Şirket, telefonun başarılı olması için LTE platformunun entegre edildiği çift çekirdekli işlemcinin gerekli olduğunun, ancak bu yongasetin 2012’nin ortalarına kadar hazır olmayacağının altını çizdi. Sonuç olarak ilk BlackBerry 10 akıllı telefonları 2012’nin ikinci yarısına kadar gelmeyecek. Yine de, RIM BlackBerry 7 cihazlarının kendilerini taşıyacak kadar güçlü olduğuna inanıyor. Ancak iOS ve Android platformuna 2012 başından itibaren gelecek yeniliklerle rekabet konusunda BlackBerry 7’nin başarılı olup olmayacağı konusu cevapsız.

Bu arada RIM eşbaşkanları Jim Balsillie ve Mike Lazaridis’in maaşlarında kesintiye gidilecek. Her iki başkan da bundan böyle yılda 1$ maaş alacak. İkili böylelikle yatırımcılarda gelen tepkileri biraz olsun yatıştırmayı amaçlıyor.

İlgili – TechCrunch

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER