Teknoloji

BlackBerry 10 cihazları Mart 2013’ten önce çıkmayabilir

RIM’in büyük umutlar bağladığı BlackBerry 10 işletim sistemini barındıran akıllı telefonların 2013’ün hemen başında çıkması bekleniyor. Bu beklenti Kanadalı şirketten gelen açıklamalarla da destekleniyor. Ancak Jefferies analisti Peter Misek’in yatırımcılara geçtiği analize göre RIM BlackBerry 10’un resmi lansmanını gelecek yılın mart ayından önce yapmayabilir.

Aslında bu durumda da RIM ilk BlackBerry 10 cihazlarının çıkışı için resmen verdiği 2013’ün ilk çeyreği şeklindeki zaman penceresini tutturmuş olacak. Ancak bununla birlikte yukarıda da belirttiğimiz gibi beklentiler ocak veya şubat ayı başında ilk BlackBerry 10 cihazıyla tanışacağımız şeklinde bir beklentimiz bulunuyordu. Misek de RIM’in ocak ayında gerçekleşecek bir lansman umduğunu, ancak mart ayında cihazların çıkmaya başlamasının daha kuvvetli ihtimal taşıdığını işaret etti. Bu sözde gecikme için herhangi bir neden ise verilmedi.

Öte yandan, Misek içinde bulunduğumuz çeyreğin RIM açısından mücadele dolu bir çeyrek olacağını kaydetti. Bununla birlikte iş ortaklarının BB10 çıkana kadar RIM’den bu işletim sistemini edinme veya lisanslama gibi bir adımda bulunmayacağına inandığını da dile getirdi. Analizini ise BlackBerry 10’un üçüncü büyük mobil ekosistem olma şansına değinerek tamamladı. Misek’e göre BlackBerry 10’un iOS ve Android’in arkasına yerleşmesinin Samsung, Huawei ve ZTE gibi şirketlerin RIM’in yeni işletim sistemini lisanslamasına bağlı olduğunu kaydetti. Bu şirketlerin kendi işletim sistemleri üzerinde çalışıyor olması nedeniyle RIM ile işbirliği yapıp yapmayacaklarıysa şu an için belirsizliğini koruyor.

İlgili >> Forbes

İLGİLİ HABERLER