Teknoloji

BlackBerry 10 ve bununla yüklü gelecek fiziksel QWERTY klavyeli model için olumlu görüşler

BlackBerry 10 ile çalışan ilk akıllı telefonların 2013’ün başında çıkması bekleniyor. Ancak bu durum Kanadalı üreticinin beklenen cihazları için olumlu izlenim yaratma konusunda çalışmasına engel oluşturmuyor. CIO.com muhabiri Al Sacco’ya iki BlackBerry 10 modelini deneme şansı verilmiş. Muhabir bunlardan fiziksel klavyeli olanını RIM’in BlackBerry Bold serisinin evrimleşmiş hâli olarak tanımladı. Klavyeyi “fantastik” olarak nitelendiren Sacco RIM’in BlackBerry’nin QWERTY klavyesine hayran olanların yüzünü kara çıkarmayacağını kaydetti. Bold’dan esinlenen bu modelin 720 x 720 çözünürlüklü bir dokunmatik ekranı da bulunuyor.

Fiziksel QWERTY klavyeli BlackBerry 10 modeli sadece dokunmatik ekrana sahip olan modelden biraz daha sonra çıkarılacak. Bu ilk iki model üst sınıfa hitap edecek, sonrasında iki yeni BB10 cihazı daha çıkarılacak, bunlar yine bir adet tam dokunmatik ekranlı bir adet de fiziksel QWERTY klavyeli cihazdan oluşacak. Bu modellerin de giriş veya orta seviye segmentine hitap etmesi bekleniyor. Bu cihazlarda sadece 3G değil, 4G bağlantı desteğinin bulunması da muhtemel.

Sacco yazılımla ilgili olarak da BlackBerry World etkinliğinde gösterilen yazılıma göre çok daha iyi bir yazılımın bu cihazlarda çalışmakta olduğunu kaydetti. Yazılımı düzgün ve hızlı olarak nitelendirmesi olumlu işaretler olarak nitelendirilebilir. Ancak Sacco’nun BlackBerry 10 işletim sistemiyle ilgili olarak not ettiği en önemli şey bu işletim sisteminin verdiği eşsizlik hissi. Sacco, bunun iOS ve Android gibi bir his bırakmadığını, yeni bir şeyler sunduğunu kaydetti.

İlgili >> CIO.com

[Görsel – BlackBerry]

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER