Eğlence

Black Widow, Mulan ve diğer Disney filmlerinin yeni vizyon tarihi belli oldu

black widow disney plus scarlett johansson
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Disney, küresel koronavirüs salgını nedeniyle vizyon tarihlerini ertelediği Black Widow ve Mulan gibi filmleri için yeni bir gösterim takvimi açıkladı. Şirket, normal şartlar altında 29 Mayıs’ta gösterime sokmayı planladığı Artemis Fowl filmini sinemalarda göstermek yerine doğrudan Disney Plus’ta yayınlayacağını duyurdu.

Normal şartlar altında 27 Mart’ta gösterime girmesi planlanan Mulan, 24 Temmuz’da izleyicilerle buluşacak. Disney, bu tarih itibarıyla insanların, en azından ABD’de, yeniden sinema salonlarına girip film izleyebileceğini düşünüyor. Disney’in çatısı altındaki Fox’un üstlendiği; oyuncu kadrosunda Taika Waititi ve Ryan Reynolds gibi isimlerin bulunduğu Free Guy ise izleyicilerle buluşmak için 11 Aralık’ı bekleyecek. Bu film, normalde 1 Temmuz’da yayınlanacaktı. Jungle Cruise’un gösterim tarihi ise tam bir yıl ileriye 30 Temmuz 2021’e atıldı.

Disney’in takvimindeki diğer dikkat çekici başka değişiklikler de mevcut. İsmi henüz belli olmayan beşinci Indiana Jones filminin vizyon tarihi 9 Temmuz 2021’den 29 Temmuz 2022’ye ertelendi. Wes Anderson’ın yönetmenliğini üstlendiği The French Dispatch ise 24 Temmuz yerine 16 Ekim’de vizyona girecek. Fox’un sürekli olarak ertelediği X-Men filmi New Mutants içinse yeni bir tarih belirlenmedi.

Black Widow için diğer Marvel filmlerinin gösterim tarihi de değişti

Black Widow’un vizyon tarihindeki değişiklik ise Marvel Sinema Evreni takviminde geniş ölçekli bir kaymaya neden olmuş gibi görünüyor. Black Widow, 6 Kasım 2020’de izleyicilerin karşısına çıkacak. Bu tarihin asıl sahibi The Eternals ise 12 Şubat 2021’de vizyona girecek. Söz konusu tarihin asıl sahibi de Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings filmiydi.

Shang-Chi, 7 Mayıs 2021’de vizyona girecek. Doctor Strange in the Multiverse of Madness’ın gösterim tarihi ise 5 Kasım 2021’e ertelendi. Thor: Love and Thunder ise 28 Şubat 2022’de beyaz perdede izleyicilerin karşısına çıkacak. Black Panther’in 8 Mayıs 2022 olarak belirlenen vizyon tarihi değişmedi. Yeni Captain Marvel ise planlanandan iki hafta önce, 8 Temmuz 2022’de gösterime girecek.

İLGİLİ HABERLER