Teknoloji

Black Shark 4 dayanıklılık testinde en büyük rakiplerinden daha sağlam çıktı – Video

black shark 4

Black Shark 4, bir ay kadar önce resmen duyurulmuştu. Xiaomi’nin bir alt markası olan Black Shark, son birkaç yıldır oyun telefonlarını piyasaya sürüyor. Yeni nesil Black Shark 4 ise, bir kez daha kullanıcıları etkilemeye hazır gibi görünüyor. Birçok kişi, özellikle birkaç oyun telefonunun ünlü JerryRigEverything adlı YouTube kanalının Dayanıklılık Testi’nde başarısız olmasından sonra bu telefonun dayanıklılık sonuçlarını merakla bekliyordu. Lenovo Legion Phone Duel 2 ve ASUS ROG Phone 5, bu kanalın gerçekleştirdiği standart Çizilme, Yanma ve Bükülme testlerinde iyi sonuç vermemişti.

Black Shark’ın bu yılki oyun telefonu da kanalın yıldızı Zack Nelson’a ulaştı. Yukarıda bahsedilen iki cihazın doğrudan rakibi olduğu için testin nasıl bir sonuç vereceğini merak ediyorduk. Acaba telefon bükülüp kırılacak mı?

Şüphesiz Lenovo Legion 2 ve Asus ROG Phone 5 ikilisi güçlü ve oyun söz konusu olduğunda birinci sınıf performans sunuyor. Buradaki esas sorun, pantolonun arka cebinde bulunan telefonun üzerine yanlışlıkla oturmanız durumunda sağlam kalıp kalmayacağıdır.

Black Shark 4, selefine göre farklı görünüyor. Arkadaki metal ve cam X artık orada değil. Telefon yalnızca plastik bir arka panel ile birlikte geliyor. Belki de o kadar karmaşık olmayan yapısı, onun bükülmelere karşı dayanıklı olmasının temelini teşkil ediyor.

Akıllı telefon olağan çizilme, yanma ve eğilme testlerinden sağlam çıktı. Zack Nelson’ın fark ettiği şey, yan parmak izi sensörünün birkaç kez çizildikten sonra bir şekilde bozulmuş olduğuydu. Bu tam olarak rahatsız edici değil, çünkü telefon hâlâ genel olarak çalışıyor.

Xiaomi Black Shark 4, oyun söz konusu olduğunda başka bir harika seçenek olabilir mi? Öyle görünüyor. Android tabanlı bu oyun telefonu sistemi her zaman serin tutan veya özellikle oyun oynarken telefon ısındığında kullanılabilecek ayrı bir soğutma fanı ile birlikte geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER