Teknoloji

Black Mirror Sevgililer Günü’nü özel bir internet sitesiyle kutladı

black mirror“Hang the DJ” popüler dizi Black Mirror’ın dördüncü sezonunun en beğenilen bölümlerinden biri olmuştu. Söz konusu bölümde “Coach” adı verilen bir cihaz, çiftlerin ilişkilerinin ne kadar süreceğine karar veriyordu. Dizinin yapımcıları, Sevgililer Günü’nde söz konusu cihazı internete taşıdı. coach.dating adresi üzerinden ulaşılabilen web sitesinde ziyaretçilerden “sisteme güvenmeleri” isteniyor.

Coach’u kullanmak isteyenlerin eşleri veya sevgilileriyle bir bağlantı paylaşmaları isteniyor. Ardından iki taraf da cihazın arayüzüne tıklıyor ve cihaz kullanıcılara ilişkilerinde kalan süreyi gösteriyor.

Eğer kullanıcılar cihaza aynı anda tıklarsa, genellikle ortaya uzun bir süre çıkıyor. Ancak sistemde yapılan denemeler, sürenin genellikle gelişigüzel bir biçimde belirlendiğini gösteriyor. İnternet sitesinde çıkan sonuçlar .jpg formatında indirilebiliyor.

Black Mirror geleceğe “ürkütücü” bir açıdan bakıyor

İlk olarak İngiliz Channel 4 televizyonu tarafından yayınlanan Black Mirror, üçüncü sezonuyla birlikte Netflix’in orijinal yapımlarından biri hâline gelmişti. Geleceğe ürkütücü bir açıdan yaklaşan dizi, teknolojide yaşanan ilerlemelerin insan hayatını olumsuz yönde nasıl etkileyebileceğini gösteriyor. Ancak yeni internet sitesine ilham veren “Hang the DJ” dizinin en pozitif bölümlerinden biri olma niteliğini taşıyor.

İLGİLİ HABERLER