Eğlence

Black Mirror: Bandersnatch Apple TV ve Chromecast’te izlenemiyor

black mirror: bandersnatch

Netflix, popüler dizisi Black Mirror’ın “kendi maceranı seç” tarzındaki özel interaktif filmi Bandersnatch’i geçtiğimiz cuma günü yayınlamıştı. Bu özel film hafta sonunda internetin en çok konuşulan konularından biri olurken, Netflix desteğine sahip tüm cihazlarda Black Mirror: Bandersnatch deneyimi şu an için yaşanamıyor.

Bandersnatch’in yazımında Twine adı taşıyan açık kaynaklı bir kod kullanıldı. Söz konusu kod, interaktif kurguya ve yoğun anlatıma sahip oyunlarda sıklıkla tercih ediliyor. Bu kodun sağladığı interaktif deneyimi yaşayabilmek için de belli bir teknolojik kapasiteye sahip cihazlara ihtiyaç duyuluyor. Netflix’ten gönderilen e-postada, Bandersnatch deneyiminin Apple TV, Chromecast ve bazı eski cihazlarda yaşanamadığı doğrulanıyor. Söz konusu eski cihazlar arasında PlayStation Vita ve Nintendo Wii U gibi konsollar bulunuyor.

Bandersnatch’in Netflix’teki sayfasında da konuyla ilgili bir açıklama yer alıyor. Söz konusu açıklamada Bandersnatch’in sadece interaktif deneyimi destekleyen cihazlarda izlenebildiği belirtiliyor. Buna ek olarak, içeriğin standart bir versiyonu olmadığı için destek kapsamı dışındaki cihazlar üzerinden Bandersnatch’in izlenemediği de vurgulanıyor.

Netflix’in içinde bulunduğu durumun ilginç olduğunu söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Sadece bir tarayıcı uygulaması olmayan ve çok sayıda cihazda çalışan Netflix’in tüm kullanıcılarını kapsaması gerekiyor. Normalde 4K veya HDR için hazırlanan filmler dışında şirketin bir sunum kaygısı da bulunmuyor. Ancak Black Mirror: Bandersnatch interaktif yapısıyla ve teknolojinin izleyiciye hikayeye dahil olma imkanı vermesiyle Netflix’in portföyünün geri kalanından ayrılıyor. İçeriğin bazı cihazlarda izlenememesi durumunun yakın zamanda değişmesi beklenmiyor.

İLGİLİ HABERLER