Manşetler

Black: En güzel siyah-beyaz fotoğrafları elde etmenin en hızlı yolu

black-001

Akıllı telefonların yaygınlaşması ve fotoğraf düzenleme uygulamalarının popülerleşmesiyle birlikte üzerinde düzenleme yapılmamış, filtrelenmemiş fotoğraf görmek neredeyse imkansız hâle geldi. İnsanlarda fotoğrafları işlemden geçirmenin bir alışkanlığa dönüşmesi, fotoğraf düzenleme uygulamaların sayısının pıtrak gibi artmasını sağlarken; giderek kalabalıklaşan pazarda çok az sayıda uygulama ciddi anlamda tutunabiliyor. Pazarın büründüğü rekabetçi yapı, yeni fotoğraf düzenleme uygulamalarını daha yenilikçi olmaya veya belli bir noktaya odaklanmaya itiyor. Belli bir nokta üzerine odaklanma yoluna giden uygulamalardan birisi de Black.

black-002

Black, piyasadaki çoğu fotoğraf düzenleme uygulamasından farklı olarak fotoğraflara sadece siyah-beyaz efektlerin eklenmesini mümkün kılıyor. Siyah-beyaz teması çerçevesine kurulan uygulamada kullanıcılara klasikleşen analog siyah-beyaz filmlerin etkisini dijital ortamdaki fotoğraflara uygulama fırsatı veriliyor.

black-003

Black’in işleyişi ise oldukça basit. Uygulama başlatıldığı zaman kullanıcılar, ana ekran vazifesi gören Koleksiyon sekmesine yönlendiriliyor. Bu sekmede bulunan + ikonuna dokunarak Koleksiyon ekranına birden fazla fotoğraf eklenebiliyor. Fotoğraf seçiminin tamamlanmasının ardından Koleksiyon sekmesine geri dönülüyor. Sekmeye eklenen fotoğraflardan birinin üzerine dokunulduğunda ise düzenleme ekranı ortaya çıkıyor. Bu ekranda kullanıcılara fotoğraflarına uygulamaları için çok sayıda siyah-beyaz filtre seçeneği sunuluyor. Söz konusu filtrelerden bazıları Kodak, Agfa, Fujifilm gibi popüler üreticilere ait siyah-beyaz filmlerin etkisini fotoğraflara yansıtıyor.

black-004

Düzenleme ekranının alt kısmında bulunan üçüncü ikonsa Black kullanıcılarına fotoğrafta solukluk, vinyet ve kavis gibi ince ayarların yapılmasını sağlıyor. Ancak fotoğraf üstündeki manuel ayarların saklanabilmesi için manuel düzenlemeler paketine 4,29 TL ödemek gerekiyor. Ekranın alt kısmında bulunan tik ikonuna dokunulduğunda yeniden Koleksiyon sekmesine dönüş yapılıyor. Burada bulunan fotoğraflardan biri seçilip ekranın altındaki yukarı ok ikonuna dokunulduğu zaman ise paylaşım seçenekleri ortaya çıkıyor. Instagram, Facebook, Twitter ve Google+ gibi sosyal ağlara ek olarak, e-posta ve film rulosuna kaydetme gibi paylaşım seçenekleri de Black’te kullanıcılara öneriliyor.

black-005

Black’in odaklanmış yaklaşımı, sade ve şık tasarımıyla tamamlanıyor. Uygulamanın siyah ve beyazın hakim olduğu arayüz tasarımı hem kolay dolaşım sağlıyor hem de göze oldukça hoş geliyor. Etkileyici siyah-beyaz fotoğraflar elde etmek isteyen mobil cihaz sahiplerinin Black’i kesinlikle denemesi gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER