Manşetler

BKM e-ticarette yeni bir dönem açmasını hedeflediği Express’i tanıttı

Bankalararası Kart Merkezi (BKM); Türkiye’de internetten alışveriş oranını yükseltmeyi ve e-ticaret hacmini genişletmeyi amaçladığı, ”Türkiye’nin dijital cüzdanı” olarak lanse ettiği yeni servisi Express’i düzenlediği bir etkinlik ile kamuoyuna tanıttı. BKM yetkililerince ”e-ticarette devrim” olarak tanımlanan servis ile kullanıcılar; internet üzerinden yapacakları alışverişleri kart bilgilerinin tamamını vermeksizin, hızlı bir biçimde işlemlerini tamamlayabilecekler. Express’e üye olan kullanıcıların internetten gerçekleştirdikleri alışverişler esnasında telefonlarına sahip olmaları yeterli olacak.

Servisin tanıtıldığı etkinlikte bir konuşma yapan BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, bir süredir üzerinde çalıştıkları servisi gün itibariyle hayata geçirmekten ötürü mutlu ve heyecanlı olduklarını ifade etti. Bu projenin 2023 için koyulan ”Nakitsiz Ödemeler” hedefinin gerçekleştirilmesi yolunda önemli bir mihenk taşı olduğunu dile getiren Canko, bu servisi halihazırda destekleyen, kullanan banka ve çevrimiçi işyeri sayısının yakın gelecekte artacağını sözlerine ekledi. Canko, konuşmasında servisin kullanıcılarına ve üye işyerlerine olan faydalarına da değindi. Kart sahipleri Express aracılığı ile tüm kartlarını bir arada bulundurabilecek, alışverişlerini daha hızlı ve güvenli gerçekleştirebilecek ve bütün bunları yaparken de bankalar tarafından sağlanan promosyon imkanlarından da faydalanabilecek. Üye işyerleri de bu servis sayesinde kart bilgisi almadan ve sakamadan işlem yapabilecek, mevcut sanal POS’lar üstünden takip yapabilecek ve bütün bunları gerçekleştirirken operasyon yüklerini azaltabilecekler.

Servise üyelik ise hem kart sahipleri hem de işyerleri için ziyadesiyle kolay. Kart sahipleri, servisin internet sitesi aracılığıyla kullanıcı adı ve şifre belirleyerek üye olabilecekler. Üyelik işlemi tamamlandıktan sonra ise, sahip oldukları kartların bilgilerini ve vatandaşlık numaralarını servise tanımlayarak Express’i kullanabilecekler. Kredi kartları dışında, bankamatik kartları da Express’e kaydedilebiliyor. Kart tanımlama esnasında, bankalardan gelen onay SMS’indeki şifre doğrulama amacıyla kullanılacak. Alışveriş yapılırken ise kullanıcılar, Express ile ödeme seçeneğini tercih ederek dijital cüzdanlarına ulaşacak. Burada kullanmak istediği kartı seçen kullanıcı, bankasından gelen SMS’te yer alan tek kullanımlık şifreyi girerek satın alma işlemini tamamlayabilecek. Servise üye olmak isteyen iş yerlerinin ise, şu anda servisi kullanan bankalardan herhangi birine ait bir sanal POS’a sahip olması yeterli olacak.

Servisi halihazırda dokuz banka destekliyor. Bu bankalar; Akbank, Finansbank, Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, TEB, Vakıfbank, Yapı Kredi ve Türkiye Ziraat Bankası. Yakın zaman içinde BKM üyesi diğer bankaların da bu bankalara katılması bekleniyor. Servisi kullanan üye işyeri sayısı ise 15. Üte işyerleri arasında Türk Hava Yolları, Biletix, Markafoni gibi alanlarının önde gelen şirketleri dikkat çekiyor. Express’in geleceğine dair de konuşan Canko, mevcut hizmetlerin çapını genişletmeye ek olarak para transferi ve temassız ödeme gibi hizmetlerin de Express çatısı altında verileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER