Teknoloji

150 dolarlık maske iPhone X’un Face ID sistemini aşmayı sağlıyor

bkav face idVietnam merkezli siber güvenlik şirketi Bkav, iPhone X’un Face ID özelliğini aşmayı sağlayan bir maske geliştirdiğini açıkladı. Apple’ın yüzün derinlik haritasını çıkarma özelliğini manipüle eden maske, ortaya hibrit bir yüz çıkarıyor. Maskede gözler, burun ve ağız için gerçekçi kesitler bulunuyor. Bkav Face ID sistemini aşmayı sağlayan maskenin üç boyutlu baskı, makyaj ve iki boyutlu görüntülerin birleşimiyle oluşturulduğunu açıkladı.

Geniş deri tabakalarının bulunduğu yanak, alın ve çene gibi bölgeleri özel olarak işleyen maskede, silikondan yapılan bir burun bulunuyor.

Hazırlanan demo videosu, maskenin iPhone X’un kilidini nasıl açtığını gösteriyor. Ardından maskeyi çıkaran araştırmacı, kendi yüzüyle de bir kez daha telefonun kilidini açabiliyor.

Bkav Face ID sistemini yaklaşık 1 haftada baypas etti

Bkav’dan yapılan açıklamaya göre, maskeyi yapmanın maliyeti 150 doları geçmiyor. 5 Kasım’da iPhone X’un edinilmesinin ardından çalışmalara başlayan Bkav Face ID’yi yaklaşık 1 haftalık bir süre içinde baypas etmeyi başardı. Şirket, geliştirdiği maskenin bir kavram ispatı olduğunu belirtti ve daha fazla araştırma yapılmasının gerektiğinin altını çizdi. Bkav’ın açıklamasında ülke liderlerinin ve büyük şirketlerin üst düzey yöneticilerinin bu durumdan haberdar olması gerektiği ifade edildi. Şirket, söz konusu kişilerin telefondaki bilgilere erişilmeye çalışılmasının muhtemel olduğunu hatırlattı.

İLGİLİ HABERLER