Teknoloji

Bixby tuşunu özelleştirme imkanı Android Pie yüklü tüm amiral gemisi telefonlara gelecek

bixby

Bixby tuşu tartışması iki yıl önce çıkan Galaxy S8’den beri sürüyor. Bu tuşun ne kadar gerekli olduğuna yönelik tartışmalar uzun zamandır yapılıyor. Üstelik sesli asistan Bixby Voice’un Türkçe dil desteğine sahip olmaması, bu tuşu biz Türkiye’deki tüketiciler için biraz daha az kullanılır hâle getiriyor. Ancak Galaxy S10 ile birlikte Samsung, bu tuşun kullanımıyla ilgili inadından vazgeçmişti. Görünen o ki, daha eski cihazlarda da aynı imkan sunulacak.

Daha önce Bixby tuşunun nasıl devre dışı bırakılacağı veya üçüncü taraf uygulamayla işlevinin nasıl değiştirildiğine dair bazı sorular sorulmuştu. İlkine Samsung imkan verirken, ikinci imkan da Samsung tarafından engellenmişti. Galaxy S10 ile birlikte Samsung, yine Bixby tuşunu yerleştirme konusundaki ısrarını sürdürüyor. Ancak en azından bu tuşa başka işlev atama imkanı sunuyor.

Güzel haber ise; Samsung bu imkanı Galaxy serisindeki diğer amiral gemisi telefonlara da getirecek. Yani S8 ve S9 serisi, aynı zamanda Note 8 ve Note 9 sahipleri de Bixby tuşunu diledikleri gibi kullanabilecekler.

Eğer cihazınız Android Pie ve onun üstünde One UI kullanıcı arayüzüyle çalışıyorsa, Samsung’un söylediğine göre Bixby düğmesini özelleştirme seçeneği gelecekte çıkacak bir yazılım güncellemesiyle eklenecek. Bu güncellemenin ne zaman geleceği bilinmiyor. Öte yandan Samsung, Bixby tuşunun nasıl verimli kullanılabileceğine dair bazı ipuçları da veriyor.

İLGİLİ HABERLER