Teknoloji

Samsung’un sanal asistanı Bixby İngilizce konusunda sıkıntı yaşıyor

bixby ingilizceSamsung sanal asistanı Bixby’yi yeni amiral gemisi telefonları Galaxy S8 ve S8+ ile birlikte kullanıma sunmuştu. The Wall Street Journal’da yer alan habere göre, Bixby İngilizce öğrenme konusunda bazı problemler yaşıyor. Bixby’nin İngilizce dil bilgisi kurallarına uymakta zorlandığı belirtilirken, söz dizimi konusunda da pek yetenekli olmadığı söyleniyor. Bu da Samsung’un sanal asistanının İngilizce cümle kurma konusunda zorlandığı anlamına geliyor. Söz konusu durumun Google Assistant ve Siri gibi rakipleri karşısında Bixby’nin şansını olumsuz etkileyeceğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

The Wall Street Journal’ın haberinde Bixby’nin ABD’de haziran ayının sonundan önce faaliyete geçmesinin zor olduğu belirtildi. Samsung’dan daha önce yapılan açıklamalarda, Bixby’nin mayıs ayı bitmeden ABD’de kullanılabileceği ifade edilmişti.

Bu gecikmenin Galaxy S8 ve S8+ satışlarına olumsuz bir etki yapması ise pek muhtemel görünmüyor. Piyasa araştırma şirketi Ovum’un verilerine göre, akıllı telefon sahiplerinin sadece yüzde 9’luk kısmı telefonlarındaki dijital asistanları her gün kullanıyor. Bixby, Siri, Google Assistant ve Cortana gibi dijital asistanlara meraklı olan kullanıcıların oranı ise sadece yüzde 50 seviyesinde.

Bixby İngilizce konuşamasa da, Galaxy S8 satış performansıyla selefi Galaxy S7’yi geride bırakma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Samsung’un bu yolculukta Bixby kaynaklı bir problemle karşılaşmayı istememesi muhtemel görünüyor.

Bixby İngilizce sorununu çözemezse öngörülen başarıyı gösteremeyebilir

Ovum’un verilerine göre, hâli hazırda dünya genelinde 3.5 milyar cihazda yerel bir yapay zekâ asistanı bulunuyor. Ovum, 2021 itibarıyla bu rakamın 7.5 milyar seviyesine ulaşmasını öngörüyor. Bu rakam, 2021 itibarıyla öngörülen dünya nüfusunun da yukarısında bulunuyor. 2021 itibarıyla Google Assistant’ın yüzde 23 ile dijital asistan pazarında birinci olması öngörülüyor. Bixby’nin yüzde 15 ile ikinci, Siri’nin yüzde 13 ile üçüncü, Alexa’nın ise yüzde 4 ile sıralamanın dördüncü basamağında yer alması bekleniyor. Ancak İngilizce konusunda yaşadığı sıkıntılar, Bixby’nin bu öngörüyü tutturmasına engel olma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER