Teknoloji

Bixby Android Nougat yüklü tüm Samsung Galaxy telefonlarda çalıştırılabilecek

samsung bixby

bixby android nougatSamsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8, geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Akıllı telefon, özellikle ekran kalitesiyle dikkat çekmişti. Cihazın diğer özellikleri arasında göze çarpanlardan birisi de Bixby isimli sanal asistan olmuştu. Samsung’un akıllı asistanı etkileyici yeteneklere sahip olsa da, ilk etapta bu yetenekleri tam anlamıyla görmek için Galaxy S8 ve S8+’ın piyasaya çıkışını beklemek gerekiyor. Ancak Bixby Android Nougat yüklü diğer Samsung Galaxy serisi telefonlarda da fazla sıkıntı yaşamadan çalıştırılabiliyor.

Resmi olmayan ve desteklenmeyen başlatıcıları kullanmaya alışkın Android cihaz sahipleri için bu süreç pek zor olmayacaktır. İşlem, Galaxy S8’in başlatıcısının yüklenmesiyle başlıyor ve Bixby APK’sının yüklenmesiyle devam ediyor. Bixby, yeni ana ekrana uzun bir dokunuşla başlatıcı üzerinden aktif hâle getirilebiliyor. İşlem bitirildiğinde telefonu yeniden başlatmak gerekiyor. Tekrar ana ekrana dönüldüğünde sanal asistanı ekran üzerinde sola sürükleme hareketiyle aktive etmek mümkün hâle geliyor.

Bixby Android Nougat yüklü telefonlarda tam performans sergilemeyebilir

Bu noktada bazı konuların altını çizmekte fayda var. Öncelikli olarak, Samsung marka telefonun Nougat işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Teorik olarak, Nougat yüklü tüm Samsung telefonların hepsinde Bixby’nin çalışması bekleniyor. Testlerin Galaxy S7 ile gerçekleştirildiği belirtilirken, sanal asistanın bu kestirmeyle S8 ve S8+ üzerinde çalıştırılmasında bazı problemlerin yaşanabileceği ifade edildi.

Samsung Bixby’yi akıllı kişisel asistanların yeni yıldızı olarak lanse ediyor. Google Assistant, Siri, Cortana ve Alexa’nın aksine Bixby, telefonun her noktasında kullanılabiliyor. Bixby’nin potansiyelinin gerçekte nasıl bir etki göstereceğini görmek içinse beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER